Melyiket válasszam?
Nem tudom, tudnál-e a kutyával napi 3 órát foglalkozni minimum?
Magát nyílván nem fárassza le a kertbe.
Táp,oltás,ivartalanítás,felszerelés,maga a kutya ára.
10-15éven keresztül, reggel kelni, napi 3 séta, az egyik minimum 2 órás.
Dobermannt agyilag is fárasztani kell és fizikailag is. + kutyasuli
Nagyon pörgős kutya.
Tudnád ezt vállalni?
Nem értem, miért pontozzák le azokat, akik csak jót akarnak a kérdezőnek. Az előttem lévők el is mondták, hogy miért ne válaszd a doberman kutyafajtát.
Kutyaköltség (főleg ekkora kutyánál) évente MINIMUM 150 ezer forint (kaja, oltás, ápolás, esetleges betegség stb.). Lehet, hogy még keveset is mondok.
A doberman napi 400 gr. kaját eszik, ami kb. 400 forint naponta. Az egész életében megeszik kb. 2 millió ft-nak megfelelő kaját. És az orvosi ellátások, chipelés is eléri a 100 ezer ft-ot élete végéig.
Plusz, ott van a sok gondoskodás, törődés mindennap (séta, fésülés, játék, dicsérés stb.) a kutya részére.
Számoljátok ki, egy kutya átlagosan 12 évet él, tehát anyagi szempontból máris kiderül, hogy melyikkel jár jobban a kérdező.
Igaz, a jakuzzi egymillió ft-tól kezdődik egy normál változatú, de a karbantartása és üzemeltetése olcsóbb. És nem is használja a fogyasztó minden egyes nap. Nem igényel felügyeletet, csak tisztítást és fogyasztást.
Én a helyedben egyiket sem választanám.
Ha te egy kutyat egy jakuzzihoz hasonlitasz, hogy donteni kell, akkor mindenkepp a jakuzzit valaszd.
A kutya nem csak egy targy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!