Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Baj, ha nincs délután séta,...

Baj, ha nincs délután séta, csak reggel, este és éjjel? 19/l

Figyelt kérdés

Tanuló vagyok, itthon lakok, tégla lakásban, a ház mögött egy parkos résszel.

Néhány év és dolgozni fogok, ne adj isten az apám meghal (háziorvos szerint csoda, hogy él, mert cukros, szívbeteg, stb, stb stb), nem lesz senki, aki levinné őket, tíz percre sem. Egyedül kell boldogulnom. Úgy vannak a séták, hogy

reggel: következő tanévtől úgy lesz, hogy 6-7:00-ig, most kicsit később, de alszanak velem együtt, így ezzel nincs gond

este: 20:00-21:00

éjjel: 23 valamennyitől... van amikor fél óra, van amikor egy óra, attól függ, apám mikor ér haza

Apám konkrétan szidott mint a bokrot, hogy egy teknőst sem szabadna nekem adni, amiért nem viszem le őket délután. Tudom, hogy nekik jobb lenne, de vele ellentétben, a jövőben nem tehetem meg, hogy munkaidőben, amikor kell, elkéredzkedem egy órára kutyasétára. Ha pedig olyan munkám lenne, hogy 10-11 órát dolgozok, könnyebb lenne a jót megszokniuk, mint rövidesen megszokniuk, hogy ennyi ideig bírják ki.

Viszont, mivel semmi nincs kőbe vésve, szeretném kikérni a véleményeteket, hogyha tényleg tévedek, míg nem jutok a munkáig, változtassak.

2020. júl. 21. 22:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
84%

Olyan munkát nem célszerű vállalni, ahol 10-11 órát dolgozol, állatoktól függetlenül kicsinál hosszú távon. A 8 óra + 30-60 perc (ebéd)szünet + max 1-1 óra utazás pont elég.

Én csak a nagyon meleg napokon csúsztatom este 8 utáni időpontra az esti sétát, nem azért, mert korábban nem tudnám kivinni, hanem a hőség miatt, addigra hűl eléggé a levegő és a talaj. Idén elég hektikus a nyári időjárás, de tavaly volt egy időszak, amikor így kellett terveznem. Akkor a lakásban volt foglalkozás/fárasztás séta előtt és a séta már nyugiban telt.

2020. júl. 22. 09:37
 12/15 Andizsuzsi ***** válasza:
67%
A kérdésre is válaszolva, teljesen felesleges a kutyát éjjel sétáltatni. Este elvégzi a dolgát, kimozogja magát és hagyd reggelig pihenni.
2020. júl. 22. 09:43
 13/15 anonim ***** válasza:
87%

A kutyák nagyon alkalmazkodóak, különösen ha úgy vannak nevelve, mi például egészen más időpontokban sétálunk télen és nyáron, mivel a hosszabb sétákat igyekszem a legkellemesebb időjárási viszonyokhoz igazítani, tehát nyáron minél hűvösebben, télen meg igyekszünk még világosban és semmi nehézség nincs az átállásban. Mostanában van, hogy az esős idő, vihar borítja a sétarendet (utálja ha esik az eső), de ebből sincs probléma.

Amíg megteheted, addig sétáltasd úgy őket, ahogy nekik a legjobb, szerintem is minimum még egy eü. sétát be kéne iktatni délutánra. A jövő nagyon képlékeny, ilyen szempontból kár tervezni vele. Ha mindenképp fel szeretnéd készíteni őket erre az új helyzetre, akkor inkább a szocializációra fektess nagyobb hangsúlyt, szoktasd minél több új ingerhez, esetleg boxhoz (arra az esetre, ha esetleg találsz egy jó kis kutyabarát munkahelyet, ahol azért idegen környezetben kell majd nyugiban lenniük több órán át), sétáljanak szépen pórázon és az alapvető dolgokat másnak is hajtsák végre, ha mégis arra kényszerülnél, hogy valakit meg kell majd bíznod napközben a sétáltatásukkal. Ha van rá lehetőséged akár még azt is megpróbálhatod, hogy nyáron vállalsz egy kis diákmunkát, most apukád még tud addig a kutyusokra figyelni és akkor te is megtapasztalod, hogy munka mellett hogyan jut idő rájuk, mi fér még bele, hidd el sokan kutyáznak munka mellett, nem kell ennyire rástresszelni :)

2020. júl. 22. 10:47
 14/15 A kérdező kommentje:

Amíg nem nyerem meg a lottót, senkinek nem fizetek azért, hogy sétáltassa a kutyáimat, hacsak nem tudok felkelni az ágyból.

Szomszéd nem opció, nagymama nincs (ha Budapesten lakna se vállalná, nem is tudná), rokon nincs, párkapcsolatom/élettársam nincs, itthon lakok, egyedül is tudnám fizetni, soha nem lesz társbérlőm.

Nem viszem le dél körül, amikor normálisan ilyenkor iskolában vagyok. 16:00-kor leviszem.

2020. júl. 22. 14:02
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Oke. Akkor miért kellett neked kutya?

Nem akarok személyeskedni, távol álljon tőlem, de ez nem kicsit unszimpatikus.

Mindenki dolgozik, iskolába jár, csinálni kell, mert éhen halnank. De ha nem tudnék ellátni egy kutyát, állatorvoshoz vinni, setaltatni, tanítani, minőségi táppal etetni, nem vállalnám be. Akkor inkább szabadidőmben menhelyeken önkénteskednék, sétáltatnék, ha nagyon vágyom egy kutya közelségére.

Most már persze késő bánat, ott a kutya. Akkor próbáld lehetőségeidhez mérten a legjobban elátni őt, pl a 16:00 óra jobb mintha amúgy nem vinnéd le 16:00 kor csak mert később így fogsz dolgozni. Amúgy álltalában 8 órát dolgoznak az emberek, nem értem miért 10-11 órára készülsz, én nem vállalnám el azt a munkát ami mindennap 10-11 órát tart, hát időm se lenne elkolteni a pénzt amit keresek, élni is kell. :D

2020. júl. 23. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!