Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg gonosz dolog lenne az...

Tényleg gonosz dolog lenne az ivartalanítás kutyánál?

Figyelt kérdés
van egy nőstény kutyám és úgy döntöttünk a párommal, hogy ivartalanítva lesz. a családban sok helyen kankutya van, sokat vagyunk vele ott és nem akarom, hogy vemhes legyen. nem tudnék mit csinálni a kutyákkal, nem az a típus vagyok, aki bedobja a menhely kapuján vagy kirakja őket valahol. ezért biztos megoldásként a ivartalanítás mellett döntöttünk. erre majdnem mindenki ferdén néz rám, ha ezt elmondom, mert hogy minek kell, barbár dolog, megcsonkítom a kutyát, majd jó kövér és depressziós lesz. most komolyan ez ilyen szemét dolog?
2010. aug. 3. 09:20
1 2
 11/15 anonim válasza:
Sokkal nyugodtabb lesz a kutyád!
2010. aug. 3. 11:03
 12/15 anonim ***** válasza:

Én még nem láttam olyan ivartalanított állatot ami a műtét után depis lett volna vagy láthatóan bánkódott volna, állatok és nem tudják hogy "jajj most kiműtötték altatás alatt a méhemet, herémet és soha többé, nem lehet gyerekem, milyen szörnyű..."

ellenben megkíméljük őket hogy évente 2x vagy egész évben(kanok) a hormonjai azt diktálják párosodj és nem teheti-ez sokkal kínzóbb lehet mert ösztönös késztetés. Ha nincs késztetés, nincs ami hiányozzon.

Azok gondolják ezt(h ez csonkítás meg hasonlók) akik emberként tekintenek a kutyákra, de ha megnézed a legcivilebben tartott kutya is alapösztönökkel működik.

2010. aug. 3. 11:23
 13/15 anonim ***** válasza:

"Sőt meg állatorvostól is hallttam már,hogy legalabb kétszer szülnie kell,ahoz hogy egeszseges maradjon"

Ááááá, azt hittem, ezek a téveszmék és állatorvosok már rég kihaltak.

Bocs, nem olvastam végig el a kommenteket, de se dagi, se depis nem lesz, sőt, fel sem fogja, mi történt vele. Mivelhogy nem tudja.

Ezzel szemben megelőzöd a gennyes méhgyulladás, és azt hiszem az emlődaganat (ebben nem vagyok 100%-ra biztos) esélyét is, ami azért jópár idősebb szukát elvisz.

Ja, és az állatvédők is örülni fognak, hogy nem tojatsz a világra még pár "fölösleges" kutyát.

Próbálj ezzel divatot teremteni, hátha rákapnak :)

2010. aug. 3. 11:54
 14/15 Bozsikrisz ***** válasza:

Az én szuka kutyám is tavaly ősszel lett megműtve. Azóta kiegyensúlyozottabb és sokkal barátságosabb a többi kutyával, mert nem akar minden kan kutya rámászni.

Arról meg már nem is írok, hogy mennyi betegséget megelőzhetünk vele.

És nem hízott el, bár egy picit kevesebbet eszik alapból.

2010. aug. 3. 12:12
 15/15 anonim ***** válasza:
Én nem tudok nyilatkozni, még csak pár hete műtöték a kutyám. Annyit mondok, hogy már pár óra után házat akart őrizni, kb ennyire viseli meg. De a macskákról már van tapasztalatom és az sem sokkal másabb. Az egyik macskám amikor kicsi voltam folyton szült aztán egy idő után már csak elvetélt évente kétszer, utána pedig begolyózott szegény, ellopta más kölykeit és meg is halt aztán 5 évesen. A szomszéd macska is évente kétszer, háromszor ellik, csapzott, mogorva, verekedős, ideges, és még sosem láttam játszani, boldognak lenni. A másik szomszéd macskája évente eltűnik és újat kell hozni, vagy pedig úgy jön haza mint egy élő hullla... :/ Az én mostani ivartalanított macskám meg... Egész nap eszik, alszik, játszik, vadászik és felfedez. Szép fényes, egészséges, boldog és nyugodt, csupa érdekesség az élete és nem a fajfentartáson kell agyalnia pedig már nem kiscica. Állandóan verekednek nálunk a macskák, én meg mindig rohanik mint az őrült, hívom őt, erre megjelenik tök nyugodtan a másik irányból. Na szerinted melyik az állatkínzás?
2010. aug. 3. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!