Kiskutyát a szomszédból?
A szomszédnál (tenyésztö) nem soká kiskutyák fognak születni. Ha elhozunk egyet, nem fognak sírni egymás után az anyával? Hiszen a kerítésen át minden nap látni fogják egymást és az anya hallani fogja ahogy a kölyök sír az első pár napon. A szomszéd kutyák nem ugatósak, azt szeretném ha a mienk is csak akkor ugatna ha szükséges.
Hozzunk inkább máshonnan kutyát?
En elhiszem, hogy van ilyen. Ha lenne kennelem es egy nagyon jo baratom, aki felelossegteljes es tudom, hogy biztositja a kutyanak a remek eletet es szeretne egy kutyat a tenyeszetembol, en is adnek neki ajandekba szivesen, maximum az addigi orvosi koltsegeit kernem el a kolyoknek es ivartalanitasi kotelezettseggel vihetne el.
Nekunk is 2 kutyank a 3-bol orokbefogadott, tenyesztotol vannak, hivatalos papirokkal, szuressel. A regi gazdajuknak egyszeruen mar nem kellettek es a tenyeszto segitett uj gazdit talalni nekik. Az egyikuk raadasul import, kulfoldi tenyeszetbol es vele keszulunk is tenyeszszemlere, kiallitasokra.
Ritkan, de vannak ilyenek.
De attol meg, hogy 2 kutya torzskonyves es lesz egy alom, nem automatikusan tenyeszto valaki, a szapik is szoktak tk-s kutyaval "dolgozni". Remelem tenyleg valodi regisztralt tenyesztorol beszelsz, nem art, ha leellenorzod a kennelnevet, utananezel ennek a dolognak, hogy te is megbizonyosodj rola.
A kerdesre pedig: valoszinuleg jobban fog sirni eloszor az anyja utan, mivel csak egy kerites lesz kozottuk es tudni fogja, hogy ott van, de idovel majd javul, ha sokat foglalkozol vele. Nezd az elonyet, szocializalni konnyebb lesz, gondolom majd jatszhatnak, setalhatnak egyutt es igy tovabb tudja az anyja is nevelni kutyakkal szembeni viselkedesre, lehet neked is egyszerubb lesz igy. Ez csak gondolat, nekem sincs ezzel tapasztalatom, nem hallottam meg ilyenrol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!