Mennyire macskabarát a németjuhász kutya?
Ne viccelj, ha kölyök kutyát viszel macska mellé, simán hozzá lehet szoktatni, mindegy, milyen kutya. Tiltani kell, ha rárohanna, dicsérni és jutalmazni, ha nyugis a cicák társaságában. Bull keverékkel én így csináltam nemrég, 5,5 hónapos kutya, 6 éves macska kombó volt, pár nap után már egymástól fél méterre feküdtek a szőnyegen tök nyugisan.
Amúgy 2x szoktattam felnőtt német juhászt macskához (két különböző kutya), egy jelenleg is van. Mindkét alkalommal kb. elég volt közölni, hogy enyém a cica, nem szabad bántani, meg rászólni 2x, ha kergetni akarta, és felfogta, hogy nem szabad. Nem világi cimbik, de nem bántják egymást. A német juhász nagyon okos és fegyelmezett, ha megvan feléd a kellő tisztelet, és te azt mondod, hogy nem, akkor az nem.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, sokat segítettek.
Update: most csináljuk neki a boxot, biztatásotoknak hála;)
Hála a válaszokért!
A nyolc éves macskával teljesen jól kijönnek, a kutya nagyon játszhatnék, ugrálna, bírkózna vele, a macska - természetesen - már nem tolerálja ezt annyira, ki is osztott néhány pofont, de a kutya ezt játéknak véli. Nagyon szeretnek egymás közelében lenni, együtt heverészni, vagy kunyerálni az asztalnál, hahah.
Az öt éves macskával - az én macskámmal - már nem ilyen jó a viszonyuk. A kutya nem bántja, de a macska rendszeresen fújja, hisz nem tetszik neki, hogy "anyuci pici fiának" osztozkodni kell. Elég távolságtartók, az elején a macska számos alkalommal megkergette a kutyát, fújva, borzologva, mancsával kapkodva, mostanra meg egy méteres távból nyugodtan megülnek a teraszon... bár a kutya nem mehet hozzá közelebb, a cicus dühkezelési problémáiból adódón.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!