Költözés.. Hogyan tegyem?
meg fogják egyáltalán engedni a 2 kutyát?
mindenki most azt fogja írni, hogy jól le kell fárasztani őket, hogy végig nyugiban pihenjék át a napot...
aztán jön a durvább csoport, akik ugatás ellenni nyakörveket fognak ajánlani stbstb...
aztán van még a kutyaiskola, tanítás stbstb...
Én azt tapasztaltam, 2 tanyáról mentett pulival, akik az életükben nem voltak még lakás közelében sem, hogy a szobatisztasággal egy percet nem volt gond, ha a kutyának egy nap 3x meg van adva a lehetősége elvégeznie a dolgát. Egy percet nem kellett őket szoktatni, nem történt baleset.
Az ugatás?
Erről nem tudok mit mondani, mert a mi kutyáink csak akkor ugattak, ha láttak valaki idegent, vagy idegen kutyát. Ez a lakáson belül természetesen nem volt lehetséges, így nem is ugattak, de ez kutyánként változó.
Társasházban nem jó dolog, hogyha elmentek dolgozni és becsenget valaki, akkor a kutyák ugatnak, míg haza nem jöttök. Ez nem hogy a bérlőktől, de még tulajdonosoktól sem fogadják el a lakók, teljesen érthető módon.
Ha én lennék ebben az élethelyzetben mint most ti, biztos, hogy nem városban (Budapesten?) költöznék lakásba, hanem az agglomerációban keresnék kiadó házat.
Nem írtál semmit a helyről, ahova költöznétek, nem írtál semmit a körülményeitekről, (iskola, munkahely?) így csak tippelek, de tessék:
Budapesti kiadó házak:
Agglomeráció:
Ezek csak példák, mire nálatok erre sor kerül úgyis más lesz a kínálat, de láthatod, házban is van választék, ne társasházi lakásban gondolkodjatok!
Most ugatnak feleslegesen? Mert akkor tiltani kell, ennyi (ha felesleges!)
Ha most nincs a hangjukkal baj, akkor nem tudsz mivel védekezni, vagy kialakul valami rossz szokásuk az új helyen vagy sem.
Szobatisztaságra szerintem elég 1-2 hónappal a költözés előtt gondolni, de most sem baj, ha elkezded a szoktatást.
Szia!
Én annak idején 2 olyan kutyával mentem panelba, akik előtte kinti-benti tartással voltak kertes házban.
Egyáltalán nem volt olyan vészes, mint ahogy azt először gondoltuk.
A legnagyobb probléma az volt talán, hogy nehezen értették meg, hogy itt nincs kerítés, és nem minden az övé ahonnan ő kiteszi a lábát. Max fél év volt melós, de amúgy simán megszokták.
Mondjuk előtte is sokat sétáltak, kirándultak, szocializáltak voltak. Kérdés inkább, hogy mennyire szocializáltak a kutyáitok jelenleg.
A lakásban való felesleges ugatást eleve alapból tiltani kell. (Max. ha hozzátok csenget be valaki, akkor jelezhet, de minden egyéb zajra stb.tiltani, ha ugatni kezdenek).
A felnőtt kutyák szobatiszták maguktól, ha napi 3-4-szer sétáltatva vannak.
Ha jól értem, már megvan a lakás, tehát nem kérdés, hogy a kutyák mehetnek.
Társasház nem szólhat bele az állatok mennyiségében, az jogszabály ellenes lenne, a jogszabály pedig magasabb rendű szabály, egy alacsonyabb rendű szabály nem mondhat ellent neki. Az viszont jogszabályban szabályozva van, hogy mekkora kutyának mekkora területet kell biztosítani. Két kutya esetén ez kutyánként 6 négyzetméter. Ha ez megvan, mehetnek lakásba.
Ha most nem ugatósak, lehet, hogy nem is lesz ezzel gond. A szobatisztaságot úgy tudjátok jól megtanítani, hogy legyen egy egyértelmű rendszer a kutyáknak, mikor mentek ki, ahol végezhetik a dolgukat. Kakizacsit ne felejtsd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!