Fog még hízni a staffim?

Minek tetted ki a kérdést ha te úgy is jobban tudod?
A kutyád felülnézetből "egyenes" tehát nincs horpasz. Igen, Túlsúlyos.
Mielőtt elkezdesz játszani a kutyád egészségével, csak mert nem tudod elfogadni az igazságot egy kis olvasmány
"Elhízásról beszélünk, ha a felesleges zsír felgyülemlik a szervezetben, melynek eredményeként a testsúly a kutya számára optimális értéket min. 15%-kal meghaladja. Az állapot kihat a kutya életminőségére, várható élettartamára és általános egészségére:
mozgásszervi problémák
ízületi gyulladás, kopás
keresztszalag-szakadás
légzési nehézségek
szív- és érrendszeri betegségek
magas vérnyomás
emésztőrendszeri problémák (hányás, hasmenés, székrekedés, puffadás, gázok)
szaporodási képességek csökkenése
vemhességi, ellési, szoptatási nehézségek
kettes típusú cukorbetegség kialakulásának fokozott kockázata
bőrbetegségek
daganatos megbetegedések
fáradékonyság, letargia"
Szemléltetésképpen:

Túlsúlyos.
2.5 éves szukám, eredményesen versenyzik, színizom.
45 cm, 18 kg.
A tiéd kövér!

Szerintem egyáltalán nem túlsúlyos a kutyád, nem is értem miért mondják ezt az eddigi válaszolók, komolyan meglepődtem rajta és vagy 10x megnéztem a képeket.
Mindenesetre én is láttam már 34-35 kg között mozgó súlyú staffit, nem is egyet és ők is nagyon izmosak, megtermettek voltak, általánosságban nagyobbak voltak mint a többi staffi. Egyszerűbben csak nagyobbra nőttek.
Úgy látom a te kutyusodon, hogy nem túlsúlyos viszont annyira nem izmos, mint azok a staffik akiket én ismerek. Amint tudtok majd jobban mozogni (ebben a hősegben az én kutyám csak feküdni tud..) úgyis fogyni és formasodni fog, és szerintem lesz még nehezebb is. Az én kutyám úgy 2 éves kora óta tartja a súlyát, és ő abszolút standard méret és súly. Mondjuk nem staffi.. :) azért azt nem tudom hogy lesz e esetleg 35 kg is, saccolnek egy 33 környéket.
Az enyem állandóan 7,7-8 kg között ingadozik, nyáron 7,7 és más évszakokban 8. 1,5 éves korában 7,2 - és 7,5 között volt.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!