Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Fog még hízni a staffim?

Fog még hízni a staffim?

Figyelt kérdés
Nem egy nagytestű stafford. 1,5 éves szuka, jelenleg 30 kg körül mozog. Van, hogy 30,6 kg, valamikor pedig 29,5. Ha így ingadozik, akkor az már azt jelenti, hogy örökre ennyi lesz a súlya? Úgy tudom, hogy 3 éves korukban lehet mondani, hogy teljesen fejlettek már a bull típusú kutyusok. Magassága tudom, hogy nem fog változni, de van egy olyan sejtésem, hogy a 35 kilót el fogja majd érni.
2020. júl. 12. 10:49
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
85%

Minek tetted ki a kérdést ha te úgy is jobban tudod?

A kutyád felülnézetből "egyenes" tehát nincs horpasz. Igen, Túlsúlyos.

Mielőtt elkezdesz játszani a kutyád egészségével, csak mert nem tudod elfogadni az igazságot egy kis olvasmány

"Elhízásról beszélünk, ha a felesleges zsír felgyülemlik a szervezetben, melynek eredményeként a testsúly a kutya számára optimális értéket min. 15%-kal meghaladja. Az állapot kihat a kutya életminőségére, várható élettartamára és általános egészségére:

mozgásszervi problémák

ízületi gyulladás, kopás

keresztszalag-szakadás

légzési nehézségek

szív- és érrendszeri betegségek

magas vérnyomás

emésztőrendszeri problémák (hányás, hasmenés, székrekedés, puffadás, gázok)

szaporodási képességek csökkenése

vemhességi, ellési, szoptatási nehézségek

kettes típusú cukorbetegség kialakulásának fokozott kockázata

bőrbetegségek

daganatos megbetegedések

fáradékonyság, letargia"

[link]

Szemléltetésképpen:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2020. júl. 12. 15:54
 22/33 anonim ***** válasza:
80%

Túlsúlyos.

2.5 éves szukám, eredményesen versenyzik, színizom.

45 cm, 18 kg.

A tiéd kövér!

2020. júl. 12. 17:24
 23/33 A kérdező kommentje:
Ennyire ne pártoljátok már az éheztetést. :D Láttam már túlsúlyos pitbullt, annak hordóteste volt. Enyémnek akkor lenne olyan, ha 10 kilót felszedne. De nem fog, ügyelek rá.
2020. júl. 12. 18:44
 24/33 anonim ***** válasza:
80%
Ocsem, ahelyett h ertetlenkedsz, fogadd mar el h tulsulyos a kutyad. 20an leirtak neked. Mit nem ertesz?
2020. júl. 12. 21:23
 25/33 A kérdező kommentje:
Ha 100-an akarnak meggyőzni, hogy a Nap bizony zöld, elhiszed?
2020. júl. 12. 21:40
 26/33 anonim ***** válasza:
80%
Akkor mi a tokomnek tetted fel kerdest ha te ilyen okos vagy?
2020. júl. 12. 21:58
 27/33 A kérdező kommentje:
A kérdés nem arról szólt, hogy mi a véleményetek a kutyámról, ha értelmezted volna.
2020. júl. 12. 23:20
 28/33 anonim ***** válasza:
12%

Szerintem egyáltalán nem túlsúlyos a kutyád, nem is értem miért mondják ezt az eddigi válaszolók, komolyan meglepődtem rajta és vagy 10x megnéztem a képeket.

Mindenesetre én is láttam már 34-35 kg között mozgó súlyú staffit, nem is egyet és ők is nagyon izmosak, megtermettek voltak, általánosságban nagyobbak voltak mint a többi staffi. Egyszerűbben csak nagyobbra nőttek.

Úgy látom a te kutyusodon, hogy nem túlsúlyos viszont annyira nem izmos, mint azok a staffik akiket én ismerek. Amint tudtok majd jobban mozogni (ebben a hősegben az én kutyám csak feküdni tud..) úgyis fogyni és formasodni fog, és szerintem lesz még nehezebb is. Az én kutyám úgy 2 éves kora óta tartja a súlyát, és ő abszolút standard méret és súly. Mondjuk nem staffi.. :) azért azt nem tudom hogy lesz e esetleg 35 kg is, saccolnek egy 33 környéket.

Az enyem állandóan 7,7-8 kg között ingadozik, nyáron 7,7 és más évszakokban 8. 1,5 éves korában 7,2 - és 7,5 között volt.

2020. júl. 13. 01:25
 29/33 anonim ***** válasza:
24%
Ha erős csontozatú, szerintem még pont ideális a súlya a 29-30kg-al. A standard felső határa a 35kg, de ugye az a kanokra érvényes. Az ideális szuka súlya 25-30kg között van. Persze ettől még lehet, hogy a tiéd egy könnyű csontozatú kövérebb egyed, nem láttam a kutyát. Mindenesetre a 35kg-ot felejtsd el, akkor biztosan kövér lesz, ami csak árt a kutyának. Ha ennyire fontosak a kilók, vegyél angol masztiffot.
2020. júl. 13. 06:29
 30/33 A kérdező kommentje:
Nem, nem fontosak a kilók. :D Azért kérdeztem a súlyt, mert én sem látom egy izomagynak, de mivel másfél éves, így még izmosodhat, főleg hogy szeptembertől sokat fogunk menni és futtatni is fogom.
2020. júl. 13. 08:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!