Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hol tudom bejelenteni, ha...

Hol tudom bejelenteni, ha tudomást szereztem chip nélküli kutyáról?

Figyelt kérdés

Keresgéltem a neten, de sajnos nem jártam sikerrel ez ügyben. Nemrég tudomást szereztem két kutyusról, akiknek se chipje se oltása nincsen. Szegények igen gyakran betegeskednek (tény ez lehet attól is, hogy az egyikük elvileg fajtiszta és gyengébb az immunrendszere, de úgy gondolom, hogy annál inkább szüksége volna orvosi ellátásra, amikor beteg!) Menjek el pl állatorvoshoz, és neki el tudom mondani, ő tud segíteni az illetékeseknek bejelenteni? Először a gazdit felszólítják, hogy vigye el chippelésre a kutyáit?

A gazdi egyébként próbál jó gazdi lenni, mindenféle "bio" szereket ad a kutyáknak mikor azok betegek,(amik, hát hol segítenek, hol nem) de orvoshoz nem akarja vinni őket. Ezért is kérdeztem, hogy először felszólítják őt, hogy pótolja a hiányosságot? Mert valószínűleg nem akarja majd ezt megcsinálni.

Mielőtt bárki írná: nem, nem az minden vágyam, hogy buzgómócsing módjára "feljelentgessek" bárkit is, meg mert nincs jobb dolgom, pusztán láttam, hogy a kutyák hánynak-fosnak jóformán hetente-kéthetente, és erre a gazdi válasza a mittomén milyen bio cucc, amitől majd jobban lesznek a kutyák...Igen, olykor jobban lesznek, olykor meg 2-3 napig fosnak-hánynak felváltva, nem bírnak lábra állni szinte...Úgy gondolom, hogy ha állatot tartasz, felelős vagy azért, hogy egészséges lehessen az állatod, és nem rizikózol, hogy csak és kizárólag bio készítményket adsz neki minden esetben aztán várod, hogy hát attól majd biztos jobban lesznek...Ez esetben a gazdi egy buta ember, úgy akar jót, hogy rosszat tesz! A célom az, hogy ha már tudomást szereztem erről, akkor tegyek az ügyben valamit. A gazdival beszéltem már erről és hallani sem akar az orvosról, mert oltás ellenes.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2020. júl. 9. 09:15
 1/4 anonim ***** válasza:
86%
Jegyzőnél
2020. júl. 9. 09:26
 2/4 felhasználó190 ***** válasza:
81%
állatorvos sokszor tud segíteni az ilyenekben, esetleg ő maga veszi fel a kapcsolatot a gazdival
2020. júl. 9. 12:07
 3/4 anonim ***** válasza:
Jegyző
2020. júl. 9. 15:27
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!
2020. júl. 10. 09:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!