Mással is szokták ezt csinálni kutyasétáltatás közben? Főleg az idősek?
Sétáltatom a kutyám és sok idős ember, vagy kutyával, vagy kutya nélkül van, hogy elkezd beszélni a kutyámhoz. Ilyenkor rájuk köszönök, de van, hogy csak egy biccentéssel válaszolnak, és beszélnek a kutyához tovább.
Ilyenkor elgondolkozok, hogy én vagyok a fura, ha ilyenkor ráköszönök? Ha jönnek szembe és a kutyák elkezdik szaglászni egymást, akkor is köszönni szoktam a gazdájának. Nem tudom, kicsit feszültnek érzem, hogy csak ott állunk és vigyorgunk, amíg a kutyák lecsekkolják egymást.
Ti szoktatok ilyenkor köszönni?
Én is jártam így, hogy köszöntem és se kép, se hang. Nem volt idős, csak bunkó.
Ezt én is utálom, hogy hivják a kutyát, 4 hónapos simán menne mindenkihez. Azt is amikor kérdezés nélkül simogatják.
Én köszönök, minimum egy biccentéssel, ha a másik nem viszonozza, az az ő szegénységi bizonyítványa.
A kutyám meg jelzi, ha valaki túlságosan tolakodó számára, mert attól elhúzódik, a tolakodó kutyáknak meg beugat, szóval ha látom, hogy valaki túl sok neki, vagy ha a másik gazdi nem kontrollálja a saját kutyáját, az meg tankként rohamozza meg az enyémet, és az enyém visszaszól, mindig mondom, hogy mentett kutya, nem bizalmaskodik.
4. Az elég durva. Vannak fura emberek. Velem eddig még csak olyan volt, hogy bicikli mellett sétáltattam a kutyát, ő ugye az útpadkán, a füvön ment, tőle egy méterre, a járdán pedig egy pár sétáltatta az övét. Meg sem álltam, csak ahogy elmentem mellettük, a kutyájuk elkezdett ugatni, a nő erre meg odaszólt nekik, hogy: maradj nyugton, te meg menj innen! (az enyémnek) Pedig feszes volt a póráz és meg sem álltam, a kutya legfeljebb az irányukba szaglászott egyet egy méterről, amíg elhaladtunk egymás mellett. Mindegy, hagytam, mert a nő amúgy sem nézett ki százasnak, a férfi ilyen csendes hipszter volt a nő meg ez a ideges, hamisan magabiztos típus.
Köszönöm a válaszokat, akkor én továbbra is köszönök, ha úgy látom jónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!