Nagyon melege van, mit tehetek még?
Hatalmas szőre van, még úgy is hogy már nem vedlik. Dupla bundája van, úgy tudom a dupla bundás kutyákat nem lehet megnyírni, a kozmetikusnál is csak a mancsai közül nyirják ki a szőrt, viszont semmi túlzás nélkül, mindjárt megsül, mindennel próbálok védekezni... Vizezem a hasát, a mancsát, van ilyen hűtős fekhelye, folyamatosan cserélem a vizét, mindig legyen hideg.. Légkondink nincs, de a ventilátor folyamatosan megy és előtte szokott feküdni. Itthon van ilyen melege, lent csak hajnalban tudunk lenni, és este, tulajdonképpen nappal ki se lehet már könyörögni a házból, azelőtt is a locsoló (a parkban kiszoktak rakni locsolókat) előtt feküdt, a vízes fűben.
Félek hogy lesz valami baja, nem lehet esetleg megritkítani a szőrét úgy, hogy ez a duplabundás dolog ne sérüljön?
Sheltie amúgy, és tényleg ilyen szörnyen melege van. :(
Köszönöm!
A dupla bundát nem szabad bántani mert hűt is nem csak fűt.
Egyedül a légkondi segíthet, más nem nagyon
Sajnos nem lehet bekönyörögni a medencébe, az erkélyen van neki, ő csak a locsolót szereti, az tetszik neki. Az állóvíz az ellensége. :(
A kádba beszoktam tenni az ellenkezés ellenére is, de a medence az mumus. De ugye nem kaphat hőgutát úgy, hogy azért vizezem, itatom?
Nem nyúlok a bundájához akkor, bár a múlt nyáron jóval kisebb volt a bundája, sokkal jobban is érezte magát. Nem tudom mit tegyek, legkondit beszereltetni nem fogok tudni így egyik napról a másikra, elég drága mulatság, a karantén alatt az összes felretett pénzem feléltem...
Vannak aljszőr kiszedő fésűk, bár ha kozmetikushoz jártok, akkor biztos végigment rajta párszor, de azért egy próbát megér.
Hűtőmellényt én is tudom javasolni.
Esetleg ha van valami hűvös padló a lakásban (csempe például) arra lefektetni, ha van rajta szöveg, akkor azt fel tudjátok szedni, azon tud hűsölni.
lenyírnád ugyan olyan melege lenne! Nekünk is melegünk van és szőr sincs rajtunk.
Nekem a 5 kgos 9 éves havanese 4,5 mm-re van letolva. Ugyan úgy liheg,mint a 1,5 cm szőrben lévő wheatenem.(brutál vastag,sűrű bundija van neki is)
Én reggel 8 körül sétálok velük illetve esti utolsó (23 órakor) amikor hosszabb még. Amikor meg lehetőségünk van, vizes helyre megyünk. Hasukat,fejüket,meg a mancsunkat szoktam vizezni. Illetve a gerinc mentén.
Hűsítő matracot csak a wheaten használja.
Eltelt egy kis idő az utolsó válaszom óta.
Végül hőgutát kapott, enyhe hőguta, semmi maradandó... De rohadtul megijedtunk, hányt, szédelgett, nem volt tiszta a tekintete, pedig vizeztem, figyeltem rá, de kint volt vagy 30 fok. :S még csak le se mentünk sétálni, itthon kapott hőgutát. Egyből vittük is orvoshoz.
Mielőtt elvittuk sejtettem hogy ez lesz, bevizeztem újra szépen lassan hütottem, az orvosnál mar teljesen jól volt. Azóta néhány dolgot beszereztem, pl egy nagy teljesítményű padló ventillátort, konkrétan az előtt fekszik ha nagy hőség van. A hűtő matrac egy kalap kakit se ér, nem fekszik rá kidobott pénz volt. :D
Voltunk kozmetikusnál aki ragaszkodott ahhoz hogy nem nyirhatjuk le a szőrét, ezért inkább bevallaltuk a csapato gépet amitől a kutyám retteg.. De rengeteg szőrt kiszedett így belőle nyírás nélkül is. Szóval mostanság nincsenek annyira nagy melegek, de lesz még kánikula.. Nem várom, félek tőle, de hátha megmenti a nagy ventilátor öt a túlhevüléstöl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!