Szerintetek melyik tartható jobban panelban? Mudi vagy beagle?
"mert mindig jobb egy kutyának a szabad levegőn, mint a panel kisszobájában"
Ezt is cáfolni tudnám, mostanában például a hőguta veszélye miatt jobb egy hűtött helyiségben, mint kint.
Nem. Biztosan nagyon szenvedtek. Úgy sajnálom őket. Egyikük azt se tudta évekig, hogy volt kutyánk. Borzalom.
Te tényleg nagyon sötét vagy :D
Nem tudom, az itteni panelkutya ellenzők mit szólnának, ha meglátnának engem a japán akitámmal. :D Attól, hogy valaki panelban lakik, nem feltétlenül él otthonülő, lusta életet, én a kutyámat napi 4x sétáltatom, heti 3x eljárok vele 5-7 km-t futni (bár ebben a melegben inkább kevesebbet futok vele, és max hajnalban), hétvégente 10-15 km-es túrákat nyomunk alapesetben, ilyen melegben meg szinte minden hétvégén lemegyünk vízparthoz, hogy ott kimozoghassa magát. Emellett heti 1x agilityzünk is, és alapból járunk kutyasuliba is. Köszöni szépen, teljesen jól elvan, a hűtött lakásban csak alszik szinte.
Kérdező, mindkét fajta tud ugatós lenni, ha nem foglalkoznak vele eleget, a mudi talán a durvább ebből a szempontból. Viszont ha emberrel együttműködő, könnyen tanítható, aktív fajtát szeretnél, akkor én a mudit választanám, természetesen akkor, ha megfelelően lefárasztod mindennap.
A panelkutya ellenzőknek itt van egy tipikus "kerti dísz" kutya esete:
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__10567796-nem..
A kutyajogosítványnak akkor van létjogosultsága, ha a megfelelő tájékoztatás is biztosított, a legeldugottabb utolsó putris falun is. Ez nálunk még nincs így. Ahol az állattartási kultúra is előrébb jár, ott a kutyajogsi természetes. Mi még ott tartunk, hogy hosszú időbe telik 1-1 szaporítótelepet is felszámolni (ma is olvastam egy ilyen esetet).
Be lehetne venni az oktatásba a háziállattartással kapcsolatos tájékoztatást, környezetismeret, természetismeret, biológia óra tananyagába bele is illeszkedne. A nem megfelelő állattartásban szocializálódott idősek, szülők nem fogják megfelelő állattartásra nevelni a gyerekeiket, mert a rossz berögződéseket ismerik a gyakorlatban.
Ha megfelelő felkészítés nélkül vezetnének be állattartási jogosítványt, akkor nagyon sok háziállat kerülne utcára, altatásra (mert a menhelyek is dugig vannak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!