Megvédene a magyar vizsla kanom ha úgy adná a helyzet?
(én úgy érzem igen)
Tudtok erre példát?
Legközelebb yorkigazdi fogja megkérdezni ugyanezt?
1/ A kutyádat innen nem lehet minősíteni, milyen a vérmérséklete.
2/Maga a fajta nem személyvédelemre van tenyésztve.
3/ Lehet, igen...lehet, nem.
Egyik barátnőmnek Havagnese-e van, amikor rátaámadt 1 cigány sétáltatás közbe, az élesfogu kutyulimutyulikája akikkel kölcsönösen imádják egymást ugy megharapta a csávó bokáját elrohant. xD És ez csak egy Havagnese.
Képzeld el a magar vizslát :) Ha szereted, és ő is téged alap dolog hogy megvéd :)
Vadászkutyáról van szó, elvileg megvédhet, de mégis kivel szemben?
8 fős bandával szemben biztos nem.
Szerintem vérvonaltól függ az aggresszivitás mértéke.
Hát azért érzem hogy megvédene mert nagyon szoros közöttünk a kapocs!! :)
Ő is barátságos de sokszor van hogy séta közbe elég gyanakvóan néz egy két személyre. És volt olyan is hogy megmorgott pár cigányt.
Jól érzed, valószínű akkor megvédene, ha neki sem nem tetszik az esetleges támadó. De mi van akkor, ha egy "jól szituált" valaki akarna megtámadni?
Szerintem ez a kérdéses helyzet. Ilyen dolgokra kimondottan trenírozni kell a kutyákat, hogy a Te utasításodra támadjon, vagy ne támadjon. Önfejűen lehet hogy jól dönt, de lehet hogy nem. Figyelj erre.
Persze nem szeretnék ilyen helyzetbe kerülni! Se azt hogy a kutyusnak ilyesmire kelljen "vetemednie" De nem lehet már manapság tudni. És minden este azt hallom a csapat cigánytól aki az állomáson áll mikor sétálunk hogy "Harap?! És a kutya?" meg hasonlók. Nem csodálkoznék ha egyszer bepróbálkoznának.
Nem tudom egy vizslának lehet e őrző védő dolgokat tanítani. Mert ugye nem erre vannak "kitalálva", de viszont láttam a népszigeti kutyasulisoknál már minden fajta őrzővédőztetést.
Meg arra is gondoltam hogy megtanítom neki hogy parancsra ugasson. Mert klikkerrel meg lehetne. Sztetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!