Azok akik egész napra kizárják a kutyát, és nem foglalkoznak vele, a kutya éjjel nappal ugat, a szomszédoknak tartják a kutyát? Minek kell az ilyeneknek kutya?
Nekünk azért lett kutyánk, mert apám kitalálta hogy elköltözzünk falura (6-7 éves lehettem és gyűlöltem a gondolatot is) és ezzel tudta le az ellenállást. Hogy akkor lesz kutyám, ahogy mindig is akartam. Ez volt az egyetlen ígérete amit meg is tartott. Pedig pont ezt nem kellett volna! Gyerek voltam, egy kutya 3 napos csoda. ☹ Az elköltözés után a szüleim velem sem törődtek többé, nemhogy a kutyával. Összeraktak neki egy kennelt és ott éldegélte szegény le az életét. A nagyszüleim meg... pff.. nekik az állat nem érző lény. Egy jó darabig persze kardoskodtam amellett, hogy ne így kelljen élnie, vagy ha rosszul nézett ki, vigyük orvoshoz, de ebben a családban nekem sosem volt szavam.
Aztán ahogy telt az idő, a szüleim szétmentek és el is húztak innen.
Korábban született nálunk egy alom, hála a szomszéd kutyának. 2 nem élte túl, egyet elajándékoztak. Vagyis én így tudom, de képesek hazudozni...
Egy darabig 2 kutyám volt. Aztán az anyakutya daganatos lett, el kellett altatni.
Az volt az a fordulópont (sokk) amikor észhez tértem és nem hagytam magam többé leszólni.
Egyre többet és többet elértem, hogy legalább a lányának jobb sora legyen.
Hogy kijöhessen a kennelből, hogy sétálhasson az udvaron, hogy minőségi ételt egyen, hogy bejöhessen a házba, majd fel a kanapéra, aztán legyen ivartalanítva, végül az ágyamban is aludt. Kinti-benti kutya lett.
A nagyszüleim pedig végre rájöttek, hogy nem is olyan ördögtől való kutya, akit ki kell zárni, el kell zárni, mert haraphat is.... és teljesen belopta magát a szívükbe.
Ma már elmondhatom, hogy ő a megmaradt családunk szeme fénye. Jobban van szeretve, mint ahogy egymást szeretjük...
De azt az életem végéig bánni fogom, és életem végéig bűntudatom lesz, hogy ennek milyen ára volt... 😥
Hagyjuk már ezt a foglakozást, meg ingereket, meg hasonlókat.
Én akármikor leírom, hogy 100 emberből jó HA, 1 alkalmas ebtartásra, mindig leanyáznak.
De ŐSZINTÉN!!!
Ki/mi az, aki egész nap ráér kutyázni?
Suli, meló, oda-vissza utazás, család, szerető, maszek, sport,...kinek van ideje órákat, főleg napközben egy kutyával foglalkozni?
Jó, én, és a környezetem a VALÓDI világban élünk, nem "hómofiszba" vagyunk, nem napi 2 órás melót végzünk, havi 3,5M-ért, nem vihetjük a melóba az állatot, és őszintén, van életünk mellette.
Kedves utolsó, én még egyetemre járok, mellette dolgozom, komoly párkapcsolatban élek, és mivel már nem otthon lakom, így itthon is csinálom a dolgom. Mégis van időm a kutyámmal lent lenni napi 3-4 órát, vagy ha későn végzek akkor a párommal van lent délután-este. 12 hetes korában fogadtuk be, ahogy megkapta az oltásait rögtön vittük magunkkal mindenhova, ezáltal nagyon jól szocializált lett, és már tényleg bárhova el tudjuk vinni, sose lesz nekünk teher.
Imádunk vele lenni, ő is imád velünk lenni, teljesen mindegy mi a program. Hétvégente nem dolgozunk, ezért reggel kutyasuli, utána elvisszük valamerre, ahol tud más kutyákkal játszani, vagy ilyenkor nyáron ahol tud pancsolni, este pedig a barátainkkal vagyunk, de ha tudjuk akkor őt is visszük magunkkal oda is.
Mindenkinek arra van ideje amire szeretné, hogy legyen!
Abban igazad van, hogy sajnos ahhoz képest mennyi ember tart kutyát, nagyon kevés az aki alkalmas rá.
Nem tudom, akinek van egy kis esze, az eldönti, hogy alkalmas-e kutyatartásra vagy sem. Nekem 8 órás munka mellett is belefér a napi 3 órás séta vagy futtató vagy úsztatás. Hétvégente meg túrázni megyünk vagy vízpartra. Ha az lenne az egyetlen szórakozásom, hogy egy telesz.rt búvárruhaként elnyúljak a kanapén sörrel a kezemben és közben sorozatokra élvezkednék, akkor nem lenne kutyám.
A házőrzés meg nevetséges, mert ha olyan csóró vagy, hogy nincs pénzed riasztóra meg kameràra, akkor nincs mit megvédened, a fostos képcsöves tévéd senkinek nem kell, a kutya meg nem bioriasztó, egy gyakorlott betörő ellen semmit nem ér. Nyilván akkor suliba sincs pénzed vinni, így 6x lemérgezik, mire előveszed a kispuskádat. 🤪🐮🦧
"Hagyjuk már ezt a foglakozást, meg ingereket, meg hasonlókat."
Ezt nem értem! Miért hagyjuk?
"Én akármikor leírom, hogy 100 emberből jó HA, 1 alkalmas ebtartásra, mindig leanyáznak.
De ŐSZINTÉN!!!
Ki/mi az, aki egész nap ráér kutyázni?
Suli, meló, oda-vissza utazás, család, szerető, maszek, sport,...kinek van ideje órákat, főleg napközben egy kutyával foglalkozni?"
Ez így van! De a kérdésem is az ilyen emberekre irányul, akkor minek nekik kutya???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!