Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bichon Havanese antiallergen...

Bichon Havanese antiallergen kutya, es allergiás vagyok ra?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Regen volt egy cicám, amire nagyon allergiás lettem, sajnos nem maradhatott. Itt derült ki az allatszor allergia. Kiütéses lettem, kapart a torkom, konnyeztem, folyt az orrom. De semmi gond nem volt amig ivarérett nem lett, csakis utána jelentkezett. Minden vágyam egy kiskutya volt, egy ismeros ajánlotta az antiallergen kutyákat, utána is neztem es kérdeztem es biztató dolgokat hallottam csak. Most fel éve van nálunk a kutyus, most ivarérett. De ugyebar most pollen is van, nemtudom hogy melyik lehet a gond. Nagyon felek, mert nagyon egymáshoz nőttünk.. semmiképpen nem tudnam ot odaadni senkinek. Olvastam hogy sokan aeriust, stb szednek ra évek óta. Nem lehet ebből gond? Vagyis annyi mindent hallok, ha sokaig szedsz egy gyógyszert nem fog hatni, illetve azert meg sem a legjobb a szervezetnek sem. Elsődlegesen tapasztalatokat szeretném ha irnatok nekem, kinek van hasonló problémája, es ki hogy kezeli. Koszonom előre is
2020. jún. 24. 04:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

9-es

Nézd a kérdező leírta, hogy utána nézett és kérdezett. Ezért próbálok nem feltételezésekből kiindulni és nem olyan dolgokra asszociálni, amiket nem írt oda. És igen úgy gondolom, hogy az igazat mondja, mivel megpróbálja megoldani a problémáját és ez nem megy úgy, ha folyamatosan kamuzik.

Mea culpa.

2020. jún. 24. 11:45
 12/16 anonim ***** válasza:
26%

A kérdező azt is leírta, hogy a cicánál is ivarérettség után jelentkezett a dolog, nekem ebből az jön le, hogy már akkor összekötötték a dolgot. Szerintem többeknek, nem véletlen a több korábbi komment, hogy tán ivartalanítani kellett volna lepasszolás helyett.

De nem találgatok, ivartalanítás + allergiateszt a megoldás, minden korábbitól függetlenül.

2020. jún. 24. 14:40
 13/16 A kérdező kommentje:
Mindenkinek koszonom aki segített, aki csak szidott, hogy ivartalanitani kell, meg kibtam a macskát annak mondanám, hogy meg nem ivartalanitottuk, mivel FEL ÉVES de fogjuk mindenkepp mert nagyon feltem ot az ellestol. Mar be vagyunk jelentve augusztus 7.re. Viszont nem gondoltam hogy megoldódik az ivartalanitassal a problémám. 😇200ezerert vettuk a kutyust, es tudom a különbséget a kettő között. Mivel a macska “kib@szasa” nagyon megviselt ezert nem erdekelt minket a penz, nem ilyeneken spóroltunk ha mar raszántuk magunkat egy kutyusra. 7 éves voltam mikor a macskám volt, tudo beteg vagyok, es asztmás, anyaek csak az egészségemet néztek, akkoriban aludni is alig tudtunk a betegségem miatt, annyira súlyos volt nem hianyzott meg egy olyan súlyos allergia mint amilyen a macskara kijott. Es nem akárkinek, potnagyimnak adtuk oda aki azóta is gondját viseli, es mar 11 éves a cicus, azóta is latogatom.
2020. jún. 24. 21:53
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Fél évesen nyugodtan lehet ivartalanítani, pláne, ha már az ivarosság jeleit észleled rajta.

Ha jól értem, lány - két hónap alatt simán tüzelhet is még, ami sem neki, sem neked nem fog jót tenni, ha tényleg az okozza a gondjaidat. Mire vársz?

Nem megsértődni kell, a tanácsot vedd észre a kommentek között, dicséretes, ha valóban tenyésztőtől van kutyád, nem ellened szólt a feltételezés, hanem a magyar viszonyokat ismerjük, hogy teremnek a szaporítók, mint a gombák, és olyan népszerű fajta esetén, mint a tied (és még átvágni is könnyű a több hasonló fajta miatt), pláne. Láttam én már kétszázezres szapis kutyát sajna. Szuper, hogy a tied nem ilyen. :)

Ha viszont tüdőbeteg vagy és asztmás, akkor ezt érdemes lett volna beleírni a kérdésbe, túlmutat a gond az allergián meg a kutyaszőrön ez esetben. Szakorvos mit mond?

2020. jún. 24. 23:32
 15/16 anonim ***** válasza:
68%

12-es

És nem lehet azt utólag összekötni, hogy 8 hónaposan adták oda a macskát valakinek, és ilyen tájban lesz ivarérett (Most mondtam egy számot macskához nem értek.)? Eddig úgy gondoltam, hogy könnyű összefüggésbe hozni így a dolgokat, de lehet ez csak az én saját szupererőm.

2020. jún. 24. 23:34
 16/16 A kérdező kommentje:

Igen tudom, hogy lehet ivartalanitani csak nagyon sokan aztmondjak hogy örök kölyök marad ha ennyire hamar ivartalanitjuk(olyan szempontbol hogy akarmikor osszepisili magát) stb nemtudom ez mennyire igaz, de az orvos is azt ajánlotta, illetve sok ismerősöm is hogy hamarabb nem szabad. En nem is mindenki válaszán “akadtam” ki, csak a kib@sztam a macskám részen leginkabb, amikor nem ez volt a kérdés es nem is ismerik a hátteret, viszont vannak akik tenyleg próbáltak tanácsot adni, amit koszonok is, mert sikerült valamennyire megnyugodnom. Mar nem veszes a betegseg, legalábbis megtanultam vele egyutt élni, szedem a gyógyszereket, es semmi baj nincs nagyon regota halistennek, csak meg kiskoromban kísérleteztek sokat az orvosok, nemtudtak nekem mit beadni mert a gyógyszerek 90%ra allergiás voltam, es elég súlyos volt az állapotom, alig aludtunk, porlasztottunk, kórházról kórházra es arra fel írtam le, hogy nagyon nehéz volt emellett elviselni a macska allergiát is, főleg hogy nagyon erősen jelentkezett, mert ráadásul perzsa cica, hullott a szore nagyon.

Igen ez a te szupererod:) lehet hogy tenyleg pofon egyszerű lett volna összerakni, de eszemben sem volt az, hogy esetleg attol van, azthittem hogy akkortól van mondjuk a vizeleteben nyálában nagyobb mennyiségben az amire en allergiás vagyok☺️

2020. jún. 25. 01:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!