Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Fül és farokvágás?! [Dobermann]

Fül és farokvágás?! [Dobermann]

Figyelt kérdés

Most hallottam hogy a Dobermannoknak vágni szokták a fülét és a farkát.

1. Eredetileg a Dobermannak ha nincs vágva akkor milyen a füle? És milyen a farka?

2. Mire jó ha levágják neki?!

Ezt nemtudom megérteni =|

2010. aug. 1. 14:25
1 2
 11/13 Stylus69 válasza:
68%
Szerény véleményem hogy a dobermann úgy szép ha fel van vágva a füle és csonkolva a farka! Namost ha nincs, házikedvencnek tökéletes! Aranyos, és imádnivaló! Picit korcsos beütéssel mivel a falytajellegek nincsennek meg! Ha megvan a farka az futásnál hirtelen irányváltásnál segit a kutyusnak az egyensulyozásban! A fülét pedig higéniai okokból vágják! Ezeket értékeld magadban!
2010. aug. 2. 04:30
 12/13 anonim ***** válasza:
Jutúbon olvastam, hogy azért kell a fülvágás, mert sérülékeny nekik. A Farok meg az erős csóválástól szintén törhet. Nekem is vágottan tetszik. A saját kutyájával mindenki azt csinál, amit akar (persze ez nem mindig jó..).
2011. aug. 2. 21:37
 13/13 anonim ***** válasza:
A Dobermann fülét, farkát mindig is vágták, így lettek kitalálva. Amúgy egészségesebb is, mert szellőzik a füle és így nem gyullad be! Vágott farokkal, álló fülekkel szépek ezek a kutyák! Louis Dobermann így "találta ki" ezt a fajtát, maradjon úgy ahogy kell lennie (vagyis vágottan)! Legalább ezt a fajtát ne rontsák el!
2011. aug. 31. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!