Fül és farokvágás?! [Dobermann]
Most hallottam hogy a Dobermannoknak vágni szokták a fülét és a farkát.
1. Eredetileg a Dobermannak ha nincs vágva akkor milyen a füle? És milyen a farka?
2. Mire jó ha levágják neki?!
Ezt nemtudom megérteni =|
Ilyen ha nincs vágva a dobi füle...
De egy dobermannak sztem az az egyik ismérve,hogy hegyes álló fülei vannak és csonka farka!Neki(kutya) nem jó,de nem is rossz...,szóval nem árt neki=)
azt olvastam, (utánanéztem) hogy nem fáj nekik a fül és farokvágás. a kötés zavaró, de a vágásnál alszanak egyet...
nemtudom, én tenyésztőknél is csak fül és farokvágott kutyával találkoztam, szerintem is szebb úgy. De én magam, ha nemlenne alapból csonkítva a kutya nem csonkítanám meg...
Miért mit hittél eddig? Hogy hegyes füllel meg kicsi farokkal születnek (najó ilyen fajták vannak de nem a dobi)? :D
A dobermannoknak kezdetektől így csinálják, és ezért szokták meg így az emberek. És régen nem volt ám kényeztetés, lenyisszantották aztán kész mégsem lett semmi bajuk. Most modern eszközök vannak, altatás, lézer anyám kínja, most sem lesz tőle semmi baja a kutyának, csak szép lesz mint egy igazi dobermann és nem olyan szörnyűség mint amit az első belinkelt. Lehet lepontozni.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__878378-tilos-..
Szerintem egy dobermann igenis nézzen ki már vágott füllel-farokkal. Amúgy úgy néz ki, mint egy kopó. Most majd jönnek a lepontozások, meg az állatvédők, hogy nekem jó lenne, ha levágnák az ujjamat...stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!