Hányt a kutyám és nyáladzik. Valószínűleg gombát evett. Nagy lehet a baj?
Van egy három és fél hónapos golden retrieverem. A hét folyamán összeszedett egy fülgyulladást, volt dokinál, csepegtetem a fülét is mindennap. Eddig úgy tűnt, hogy jól van, viszont ma mikor hazaértem egy kupac hányás és két kupac habos nyálas valami fogadott. Azóta is folyamatosan csöpög a kutya nyála. Van egy ötletem, hogy mitől lehet. Az esős idő miatt tele van a kert tyúk gombával/mezei szegfű gombával. Én úgy tudom, hogy az nem mérgező, sőt, egészen ízletes, mégis az én kutyám eléggé ki van tőle. Ma is mikor kiengedtem egyből a gombát kereste és meg is evett egyet gyorsan még mielőtt elvehettem volna tőle. Most elkezdtem összeszedegetni, de szinte lehetetlen, hogy az összessel végezzek mert beleolvadnak a környezetbe és irtó sok van belőlük. Tegnap még alig volt pár darab...
Ma nincs nyitva az itteni állatambulancia így max csak holnap tudnám elvinni dokihoz. Kaját ma nem kap, maximum egy kis rizst és ilyen bélflórás port, amit múltkor adott az orvos. Remélem nincs komolyabb baja... Valakivel fordult már elő hasonló? Mit csináljak?
Biztos, hogy szegfű gomba?
"A szegfűgombára vigyázni kell, mert a hozzá nem értők sok egyéb gombát, néha mérgezőt is kevernek közé. Gyakran előfordul, hogy a szegfűgomba közé két, vele összetéveszthető veszedelmes mérges gombát is szednek. Ezek egyike a kerti susulyka, amelynek lemezei sűrűn állók és szürkésbarnásak, kalapja erősen rostos, bordás, húsa puha, törékeny, tehát elég könnyen megkülönböztethető tőle. A másik a parlagi tölcsérgomba, amelynek lemezei kissé lefutók, eléggé sűrűn állók, tönkje görbe és húsa törékeny. A szegfűgomba mindkettőtől sajátságos jó illatával is különbözik."
Nehogy sós vizet itass vele!
3 hónapos ember! Teljesen ki fog száradni. Vidd el orvoshoz amint lehet, és ne kísérletezz semmi idióta tanáccsal itt.
5.-nek.
Ha nem jön ki belőle a gomba, az tovább mérgezhet.
Nem 4 liter, hanem pár korty vízről beszéltem.
Nem szárad ki, majd iszik utána.
De minek is segítek itt ingyen, mikor folyton ezt kapom???
Hanyasd ki.
Szentabletta. Igyon sokat. Ha kell,hustlevest fozz,h biztosan igyon.
A szentabi minden meregnel segit szinte.
Legalabb telefonalj egy orvosi ugyeletre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!