Melyik az a kutyafajta amit nagyon szeretsz de valószínűleg soha nem fogsz tartani?
Kangal - az egyik kedvenc fajtám de én nem vágyom nagy telekre, állatokkal
Grönlandi kutya - nem erre az éghajlatra való, de szívesen tartanék egy egész falkát
Bár nem a kérdésre válaszolok, de az ízléseddel kapcsolatban:
Nekem káj-presa canario mix kanom van. Nagy közép-ázsiai (70kg) és közepes presa az anyja (47kg).
A Kangal magasabb, nyúlánkabb a kájtól, a káj általában tömörebb, izmoltabbnak látszódik. (Én szerintem a kaukázusinak is kangal alkata van, csak kisebb és hosszú szőrű.)
Szóval ez a kutyus most 1 éves, 55kg (60kg-s lesz kb), 70 cm magas a marja, kanári hosszú a gerince. 9 hetes kora óta szobatiszta (7hetesen hoztuk el, akkor kinn voltak 9 testvérével).
Nyilvánvaló, hogy kertes ház kell neki. Veszélyesen intelligens, komolyan mondom: látom néha rajta, hogy megáll, lefagy, és gondolkodik. Van, hogy fél percet is, és utána megvalósítja a tervet: először gondolkodik és utána cselekszik.
Ha nem panelban vagy, bátran ajánlom társnak! Házban is!
Minden kutyát inkább benn szobában altatva ajánlok, mert minél több időt van köztünk a kutya, annál többet lát, tanul, másol. Videlkedésmintákat követ; ez nagyon fontos. Szeretve érzi magát, és a vele való foglalkozás is jobban tagolódik, nem az lesz, hogy egésznap a kutyára rá sem nézett senki, este 6tól 7ig pedig csak kutyázás intenziven. Így a kutya ismeri a szokásainkat, látja, hogy dolgunk van, de ha nem csinálunk semmit, akkor ő is odajön és ledől mellénk a földre, vagy épp a kanapéjára. Ez is tetszik neki, mert a közelünkben lehet.
Bernipasztor
szamomra sajnos kivitelezhetetlen a nagytestu kutyaval valo kozlekedes.
Malinois mert sosem tudnám kielégíteni az igényeti.
Pit mert az országban ahol élek listás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!