Mit csináljak, hogy ne sírjon a kiskutya este?
Hát azzal csinálsz a legrosszabbat, hogy kimész hozzá. Mert összeköti a vonyítást, a símogatással, és akkor is vonyítani fog, amikor már rég nem kellene. Meg fogja szokni a helyét, hidd el. Mi két hónapja csináltuk ezt végig. Annyival rosszabb volt, hogy a miénk akkor már majdnem 4 hónapos volt, tehát már ugatni is tudott. Az első három éjszaka pokol, de aztán tényleg megszokta. És összvissz egyszer mentünk ki hozzá, de csak az első éjjel.
Utána még egy pár napig égve hagytuk a teraszon neki a villanyt, de aztán megszokta. Most már tudja, hogy a gazdik itthon vannak, csak alszanak.:)
Igen, egyetértek a többiekkel, azért sír még mindig, mert kijárkálsz hozzá. Szépen megtanítottad neki, hogy a sírással elérheti amit akar, mert jöön a gzadi, és megsimogatja. A kutya a pozitív és a negatív visszajelzésekből tanul. A nyüszítésre eddig mindig megkapta a pozitív visszajelzést, tehát megtanulta, hogy sírni jó, és hasznos.
Tudom, hogy szívszorító, én is végig csináltam az enyémmel, nagyon rossz mozdulatlanul hallgatni, hogy nyafog.
Ráadásul neked most kicsit tovább fog tartani leszoktatni róla, mert már rögzítetted valamennyire a helytelen viselkdeést.
Kitartás, párna a fejre, és egy hét múlva már csend lesz éjjel.
Hát nekem azt tanácsolta az állatorvos, hogy úgy kell mint a gyerekkel. Az sem jó ha mindig kijárok és az sem ha hagyom sírni, mert akkor azt fogja hinni, hogy nem számíthat rám és nem lesz kötődés, hiszen az elején nem azért sír mert hisztizik, hanem mert fél és egyedül van ugye.
Ma este jobb volt, csak egyszer mentem ki hozzá, a többi esetben magától abbahagyta. Égve hagytam neki a villanyt, ez segített, köszi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!