Szerintetet melyik legyen? (kérlek indoklással írjatok)
Nagyon sok kutyafajtához húz a szívem és emiatt nem tudok dönteni hogy melyik lenne a legjobb. (A kert méretével nem lesz gond.)
Az első, amin gondolkodtam az a husky. Sok tévhit van ezzel a kutyával kapcsolatban, úgyhogy nem tudom mit higyjek, de rengeteg a pozitív visszajelzés is.
A második az amerikai akita. Volt már makacs kutyával dolgom, úgyhogy azzal nem lesz gond.
Aranyos, bújós, de mégis vicces közép/nagy termetű kutyában gondolkodom. Akinek ezen a két kutyafajtán kívül van ötlete, ami megegyezik ezekkel a tulajdonságokkal, azt nagyon szívesen várom.
Előre is köszönöm!
1 óra séta egy lustább kutyánál is a minimum.
Egy husky-t futtathatsz akár egész nap de nem fog elfáradni hisz erre tenyésztették.
Munkát kell neki adni, olyat amivel az agyát is leköti. Jók a trükk tanítások, agility stb. Ezen felül napi 2-3 óra séta/futás.
Én ajánlani tudom neked a magyar agarat. Gyönyörű, imádnivaló, nekem ilyen kutyusom van. De ő csak akkor jó, ha tudsz neki biztosítani meleg, kényelmes helyet, mert ők igénylik, főleg télen. Nem ekkora a mozgásigénye. Persze imád futni és kell is neki, de egyébként a nap nap részét átalussza 😀
Nekik két tempójuk van, vagy lefolyik a lépcsőn, vagy rohan.
12 vagyok.
De jó lehet még a roti, vagy a kaukázusi. Nekik akár elég is lehet ez az idő, amit rájuk szánsz.
Már ott elbuktál, hogy úgy kezdted, elég nagy a kert.
Ezek MUNKAkutyák? Érted a szó jelentését? Szellemi és fizikai fárasztàs kell nekik (munka!) minden egyes nap. Sok! Sőt, rengeteg.
Mindkét fajta nagyon okos, le fogja vezetni maga is a felgyülemlett ösztönenergiàit, ami zömmel agresszió formájában jön ki. Hidd el, eléggé szopás, ha nem tudsz bemenni a saját udvarodba, mert bevédi a husky/akita.
A második elvérzési pont: masztiffal példálózol... kismiska ezekhez képest, gyerekjáték. Molosszus típusú, döglik egèsz nap.
1 óra séta, jó vicc... a tacskómnak se lenne elég. Valami kis bichonod legyen, annak talán elég ez a szánalmas életforma...
Németjuhászom volt mindig is, gondoltam mit nekem a belga, kb ugyanaz. Aham...
A tököm leszárad mire lemozgatom. Hétvégente ha elmegyünk túrázni egész napra, akkor a kocsiban hazafelé alszik, aztán este megint megyünk sétálni.
Hétközben ha jó az idő, akkor egy volt sulinak az akadálypályájára megyünk vagy úszni (az nagyon fárasztó).
Szerencsére aktív életmódot élünk, így nem kellett változtatni sok mindenen. Reggel a feleségem elmegy vele futni, délután kerti játék, aztán séta.
Jártunk őrző-védőzni, mert az is agyi fárasztás, de már annyi mindent tud, hogy komolyan én fáradok le, mire kitalálok neki valami új feladatot. Most épp azt tanulta meg, hogy parancsra ásson, illetve hozzon egy sört ha kérem. :D és ő baromira élvezi, mert feladat és látszik is, hogy el van telve magától milyen okos és mennyi feladatot kap.
A husky kb ugyanez lesz, mire lefárasztod testileg és agyilag, addigra megőszülsz. :D
Egyiket se... Ennyi mozgás mellett garantáltan szökni fognak. Aranyos, bújós jelző sem illik rájuk egyáltalán.
Labrador, golden retriever
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!