Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért akart szét tépni a kutya?

Miért akart szét tépni a kutya?

Figyelt kérdés

Mamáméknál van 4 éves kan németjuhász, kölyökkora óta ismer, csomó mindenre én tanítottam meg. Mindenkit szeret, aki családtag, velem is így volt sokáig. Aztán néhány hónappal ezelőtt egyszer csak elkezdett rám morogni és megugrott felém, szerencsére ki tudtam hátrálni, még jó, hogy láncon volt.

Azóta néhányszor próbáltam közelíteni felé, de ugyanúgy rám morgott. Viszont mikor mama is ott volt és magyarázott neki, akkor ugyanolyan szelíden viselkedett velem, mint előtte. Még "kezelt" is velem (amit egyébként én tanítottam meg). Azt hittem megjavult, de később ugyanúgy utált engem, mint egy idegent. Mikor unokatesóm ott volt nagyon nagy volt köztük a szerelem, hülye voltam és gondoltam most megpróbálom megsimogatni. Unokatesóm oda engedett, de szerencsére nem nagyon reménykedtem, fel voltam rá készülve, hogy rám támad, csak ezért nem tudott széttépni, de a ruhámat megkapta.

Szóval ezt most nem tudom mire vélni. 100% biztos vagyok benne, hogy soha nem csináltam neki semmi olyat, egy hirtelen mozdulatot nem tettem, ami kihozhatta volna belőle az agressziót. Mondtak olyat, hogy egy-gazdás kutya, ezért kell vigyázni vele, de ez hülyeség, mert mint említettem, mindenkivel jóba van, mindenkit felismer aki családtag, kedveskedik velük, még unokatesómmal is, akit egy évben max. 3-szor lát. Én meg négy éve minden hónapban legalább 2x találkoztam vele, még meg is volt sértődve, ha nem foglalkoztam vele.

Úgyhogy ha lett volna valami rossz emléke velem kapcsolatban, vagy kajálás közben zavarom, még meg tudnám érteni, hogy ez miért történt. Elképzelhető, hogy van valami rossz kisugárzásom és amiatt agresszív velem? Mert ez az utóbbi időben lehetséges is lehetne. Nagyon remélem, hogy csak velem ilyen és nem az van, hogy kezd teljesen antiszociálissá válni, és én csak az első voltam a tiltólistáján...

Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre, ötleteitekre, miért történhetett ez? Miért változott meg hirtelen ennyire? Vagy csak én változtam meg valahogy belülről, amit érez vagy mifene? ..... Bocs, ha nem volt világos a kérdés, de addig is legalább kiírtam magamból, mert nagyon fölb@szott.

F/17

2020. jún. 17. 15:46
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
97%

Segíteni nem fog rajtad a válaszom, de néha van ilyen. Fiatal koromban egy barátnőm kutyája utált ennyire. Egyszer beeengedett, utána mindig támadott. Csak engem. Soha nem bántottam, nem nyúltam hozzá, nem ijesztgettem, konkrétan semmi kapcsolatom nem volt vele. De valamiért mindig nekem akart jönni. Ha mentem hozzájuk, vagy a barátnőm apja fogta addig meg, vagy megkötötték addig, amíg bementem.

Amúgy nyilván lehetne ellene tenni. De ezt csak a gazda tudná megenni. Ehhez az kell, hogy tudja kezelni a kutyát, és eltiltani a nem kívánatos cselekvésről.

2020. jún. 17. 21:36
 12/23 A kérdező kommentje:

#10-es

Köszönöm szépen a válaszod!

Én úgy gondolom, hogy viszonylag keveset van láncon, naponta legfeljebb 2 órát, ha éppen mások is vannak (kisgyerekek). Mindenesetre nem tűnt még úgy soha, hogy elégedetlen lenne a szabad a láncon töltött idő miatt, mert ez az idő a szabadon töltött idő mellett elenyésző. Mindig életvidám kutyus volt, fetrengett, ugrándozott egyedül is, a lánc neki soha nem volt akadály a boldogsághoz, ha odamentünk hozzá. Ettől függetlenül is nagyon szerető környezetben van, papa nagyon szereti az állatokat, soha kezet nem emelné rájuk. Mama sem. A memóriahabos dolgot természetesen túlzásnak szántam a szélsőséges állatvédők számára, akik az állatokat még a saját anyjuknál-apjuknál is többre tartják. Gyanús, hogy előbb utóbb megtalálnak, sőt talán már meg is találtak. Mindegy, egy kicsit normálisabb stílusban is válaszolhatott volna 1-2 emberke, úgy el is fogadtam volna a válaszukat. Neked sikerült. Az lehetséges, hogy a gazda parancsára ő is abba hagyná a támadó viselkedés, ugye mondtam, hogy olyankor engem sem bántott. Szóval mégis csak úgy érzem, hogy egyedül velem van baja, lehet, hogy a #8-as válaszban van igazság, érezhet rajtam valamit. Csak azt remélem, hogy másra nem akar majd rátámadni.

Ez a láncos dolog pedig nekem is újdonság, ugye annak idején ez még gondolom elfogadottabb volt, volt néhány hely, ahol ki volt kötve a kutya és nem volt később sem semmi agresszív megnyilvánulása. Na de ez is biztosan változó. Nem tudom, hogy ennek köszönhető-e a viselkedése, de ha nem, akkor rossz belegondolni, mi van, ha ugyanígy ráugrott volna egy másik 4-5 éves unokára, egy pillanat az egész, ha más ott is van. Én ezért vagyok azon a véleményen, hogy igen is nem túlzás 2 óra lánc. Esetleg + 0 életkörülmények között. Na meg ha 23/24 órában így lenne. És most sem gondolom, hogy az ottani környezet miatt volt ilyen. De ez az én véleményem, elfogadom a tiéteket is. Ezt most azoknak mondom, akik már a lánc említésétől is elszörnyedtek + reflexből minden negatívummal párosították a szitut: Gondolom minden családban előfordult, hogy idős mamika kutyája ki volt kötve, ettől függetlenül hűséges volt + mamika sem volt egy kegyetlen állatkínzónak titulálva. Na most szeretném kérni, hogy amiért idős emberek 2 órára láncra merik "verni" a kutyát, ezért ne savazzanak már szét. Ilyen miatt ne kezdjük már el tényként beállítani, hogy "Jajj milyen kegyetlen, lelketlen ember az ilyen, agyba-főbe bántalmazták az állatot". Köszönöm!

2020. jún. 17. 21:43
 13/23 A kérdező kommentje:
Igen 11-es, ilyen is van, hogy a kutya alapból valakit nagyon utál. Csak ez nekem azért meglepő, mert 4 évig szinte a kedvence voltam. Ezért is gondoltam valami kisugárzásra.
2020. jún. 17. 21:46
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
rosszul van tartva. az nem szeretet ha kibszod a kutyat az udvarra. van rendszeresen mozgatva, agyilag farasztva, vannak kijelolve neki szabalyok, rendezve van a falkasorrend, le vannak vezetbe az osztonenergiai?
2020. jún. 17. 22:52
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
14-essel ertek egyet!!! A nemtorodomsegbol meg foglalkozashianybol lesz ilyen.
2020. jún. 18. 00:09
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, már mindegy, de azért leírom. Nekem is kaum van, akkor sincs láncon, ha idegenek jönnek. Kiskorától úgy van szoktatva, hogy akit mi beengedünk, ahhoz neki semmi köze, nem ő dönti el, hogy ki jöhet be a kertbe.

A családtagokkal barátságos, a közeli barátokkal is. A villanyóra leolvasóval/postással stb meg semleges. Maximum akkor zárom a hátsó kertbe, ha valaki külön megkér, mert fél tőle. Egyébként lefekszik 10 méterrel odébb és lefoglalja magát.

2 idősebb embernek meg teljesen felesleges volt olyan kutya, akivel nyilvánvalóan nem tudnak bánni. Nevelési hiányosság lesz inkább a dologban, amivel nem nagyon tudsz mit kezdeni.

Nem hiszem, hogy a nagyszüleid járnak/jártak vele kutyasuliba, futni, úszni stb, nincs lefárasztva. A nyünyörgetés meg a szeretgetés nem nevelés és annak kb ez az eredménye.

2020. jún. 18. 08:39
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Naponta 2 óra láncon az igenis sok. Igazából egy percre sem kellene láncon legyen. Elhiszem hogy mama papa szeretik a kutyát, ettől függetlenül nem biztos hogy úgy tartják, ahogy kellene. Elhiszem hogy rendesen kap enni és inni, de ezenkívül? Játszanak vele minden nap 2 órát? Sétáltatják minden nap 2 órát? Tanítják/lefárasztják agyilag minden nap 2 órát?

Gondolom nem, pedig ugye 2 óra nem sok idő, te is megmondtad :)

De ezekszerint ez csak a láncon lévő állapotra igaz...

2020. jún. 18. 08:54
 18/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen annak az 5/17 embernek, aki konkrétan a kérdésre próbált válaszolni. A többieket sem pontozom le (miért tenném), akik a helyes kutyatartásról próbálták győzködni. Rendes tőlük, habár hozzászólásaik nagy része csak kritizálás volt. Sajnálom, tudom hogy nekik nem lehet megfelelni. Remélem, hogy egyszer a sors elviszi őket valami bontó telepre, ahol majd láthatnak akár 5 kutyát is 2x2 m^2-es ketrecbe zárva, és ők onnan nemigazán vannak kiengedve. Sajos volt szerencsém ilyet is látni. Na és ha ez megvolt, remélem megtanulnak különbséget tenni. Ez különösen szól a valami gyors irományt odahányó egyéneknek is, akik látatlanban nemtörődömségről hadobálnak (lásd. 3.,4.,15. válasz) nekik köszönöm, de a "hozzászólásuk" teljesen haszontalan volt.
2020. jún. 18. 11:23
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, valamiért nem válaszoltál a kérdéseimre

17-es voltam

2020. jún. 18. 11:26
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
szarabb mindig lehet, ettol fuggetlenul a jotol is nagyon messze all ez a kutyatartas
2020. jún. 18. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!