Szerintetek melyik fajta lenne a legjobb agility kutya?
Arra gondoltam hogy veszek egy kutyát!
Azonban nem tudom milyen fajta legyen!
Lehetőleg kisméretűt szeretnék! Tehát: legyen kis méretű és könnyen tanítható, és persze engedelmes!
Jó agility kutyát szeretnék belőle majd nevelni!
Szóval kérlek mondjátook meg azt a fajtát ami a konkrétumaimnak megfelel!
A legjobb: border collie.
Kisméretűek között: mudi, ha van türelmed, esetleg jr terrier.
A mudi jócskán közepes...
Amúgy törpe uszkár, törpe snaci, sheltie, schipperke, terrierek, spániel, corgi stb. Ha konkrét (főleg ha versenyzős-nyerős) célod van akkor én nem ajánlanék menhelyi kutyád mert honnaqn tudod hogy van-e hajlama ilyenekre? Míg azért egy munkakutya kölyöknél nagyobb rá az esély.
azért érdemesebb kisméretű kutyával versenyezni mert sokkal kevesebb indulo van, mint maxi méretben (ott csak border collieval van esélyed, mással nem igazán ..) és rengeteg indulo van
törpe schnauzert én is ajánlom .. benne marad még a mini méretben és sokkal gyorsabb mint az itthon a mini méret felét kitevő westie-k
Törpe uszkár vagy parson russell terrier (a jack russellnél hosszabb lábai vannak, és sokkal gyorsabb). Sheltieből itthon nem fogsz jót kapni.
Menhelyi kutya is lehet - a lényeg (a testfelépítés mellett) a MOTIVÁLHATÓSÁG (és ez tesztelhető), ahogyan egy kiskutya választásánál is tesztelik a zsákmányosságot, magabiztosságot, emberrel való együttműködést. Ugyanezeket meg lehet csinálni egy menhelyivel is és lehet választani. Ha meg felnőttet néz az ember még kevesebba lutri lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!