Mudit ehet simán társként tartani? Úgy értem, nem munkakutyának?
Találtunk egy kiskutyát, 3 hónapja, akkor 1 hónapos körül volt. Mostanában a doki szerint egyre inkább a mudira hajaz. Megnéztem és egy nagyon aktív munkamániás fajta. De nekem nincs ilyesmi célom vele, csak a szokásos napi rutin, 2 x 1-2 óra kint, séta, játék, meg más kutyákkal szokott játszani. Meg 2-3 eü séta, ilyenkor csak 20 percet a környéken vagyunk, főleg ilyen melegben. Hűvösebb időben délután is sétálunk. Csak szeretni szeretném, a szívemhez nőtt, koromfekete kislány kutya, végtelenül bolondos, vicces, hízelgő, szeretetteljes kölyök. De ha a panel nem élet neki, akkor inkább oda adom valakinek, aki többet tudna adni neki.
Köszönöm előre is a válaszokat.
Társként is lehet tartani ha kivan elégítve a kutya igénye.
Több mozgás, több játék, több tanulás.
Nagyon okos kutyák, tanítsd kiskorától folyamatosan és másfél-2 éves korára lesz egy gyakorlatilag tökéletes kutyád. Szerintem az egyetlen probléma velük, hogy sajnos hajlamosak ugatni (pásztorkutya), de biztosan ez is kinevelhető.
Az én kutyámnak a legjobb barátja egy mudi, minden nap együtt játszanak a parkban, és egyszerűen hihetetlen szófogadó, okos, az enyém még kölyök, de ő a példaképünk.
Tartsd meg. Lehet társ is. Nekünk is családi kutyaként van, de családi ház. Ha kint vagyunk vagy sétálunk, akkor játszik, aktív, ha egyedül van kint meg éjjel többnyire alszik. Agyi fárasztáshoz trükközünk, dog dancing alapokat tanulunk itthon, pullerezünk, kutyákkal bandázunk. Szocializációra figyelj, mi voltunk kutyaoviban, mert hajlamos csipkedni a többi kutyát. A futókkal, biciklisekkel még van kis problémánk, olyankor megfogom, ha közeledik valamelyik. Ugatós fajta, de a miénk nem nagyon ugat, csak ha elmegy valaki a kapu előtt. Néha ugat, ha hallja a többi kutyát, de rászólok és abba hagyja.
Sok boldogságot a kutyával!
Egy mudinak nem lesz eleg a setad.
Majd gondolj erre,amikor szetrag mindent,mert nincs levezetve a rengeteg folos energiaja... es ne ordits vele,h minden cuccod,cipod,taskad,ruhad szetragja....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!