Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kiskutyát vegyek?

Milyen kiskutyát vegyek?

Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy kis kutyust bentre RÖVID SZŐRREL!Valamint ha lehet ne hulljon neki minden percben :) persze az se baj :) Van rá napi 5-6órám jelenleg de suli időben nem tudom 2 óra lenne kb tehát valami Francia bulldog, Angol bulldog szerűséget szeretnék viszont nem akarom hogy beteges legyen

2020. jún. 10. 09:51
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
6%
Én bent tartom és tökéletes első kutya. Az a te bajod, ha neked ez nem jó, kedves 10. válaszoló
2020. jún. 10. 11:35
 12/22 anonim ***** válasza:
88%
Elhiszem, hogy te bent tartod, és valószínűleg rengeteget foglalkozol vele, és neveled, ez egy nagy pozitívum, de a kérdező valószínűleg egy 12-15 éves kislány, akinek se saját keresete, se elég szabadideje nincs, ráadásul ebben a korban még elég nehéz következetesen felnevelni egy kutyát.
2020. jún. 10. 12:03
 13/22 anonim ***** válasza:
#11-es, a kérdezőnek 2 órája lenne rá naponta összvisssz. Ha szerinted elég ez egy bordernek, akkor remélem, hogy van egy testvéred ...
2020. jún. 10. 12:54
 14/22 anonim válasza:
Nekem sincs túl sok időm, napi 4 órát foglalkozok vele, és mint látom, elég, mert múltkor elkezdtük a lakásban a felújítást, és szegényke 5 óra után már aludni akart és fáradt volt.
2020. jún. 10. 14:09
 15/22 anonim ***** válasza:

Nekem első kutyám egy border collie mix, de én már dolgozom, és nem diák vagyok, és aktívan szeretem tölteni a szabadidőmet, a kérdező meg iskolás, nincs önálló jövedelme, tanul, neki egyáltalán nem ajánlanám.

Én nagyon szeretek ezzel a kutyával foglalkozni, szívesen tanítom, szívesen sportolok vele, direkt ilyen típusú kutyát kerestem, mert egy ilyen kutya passzol bele az életmódomba, nem tudnék mit kezdeni egy olyan kutyával, akivel nem lehet elmenni túrázni például, viszont az én mixem is nagyon szeret lustálkodni, az aktivitása ellenére igazi hétalvó, munkanapokon én ébresztem, tudom kezelni az előéletéből adódó nehézségeket is. De a kérdezőnek nem való, és nem azért, mert első kutyája lenne, mert nekem is első kutyám, és mégis kiegyensúlyozott, a kérdezőnek nem olyan az életmódja, amibe egy ilyen típusú kutya beilleszthető.

2020. jún. 10. 15:54
 16/22 anonim válasza:
23%
Most, hogy felvetettem a border collie ötletét, mindenki nekem támadt, de elmondanám, hogy a gyakori kérdések az egy teljesen véleményfüggő oldal. Itt legtöbbször (mint jelenesetben is) a válaszolóknak a véleményére kíváncsiak a kérdezők. Gyakoribb az a helyzet, mikor csak ajánlani tudunk, de nem tudjuk megmondani pontosan, hogy mi kell a kérdezőnek. Ez egy vélemény volt, de most már rájöttem, hogy egyetlen válasz mekkora nézeteltérést és vitát tud okozni. De a vitákat nem tovább szítani kell, hanem megoldani. Elfogadom, ha valakinek nem tetszik a javaslat, így hát szeretném, ha ezt a vitát lezárnánk, lehetőleg véglegesen.
2020. jún. 10. 16:04
 17/22 anonim ***** válasza:
Én megindokoltam, hogy szerintem miért nem javasoltál jót a kérdezőnek, talán olvasd el.
2020. jún. 10. 16:05
 18/22 anonim válasza:
Mint már írtam, elfogadom, ha nem tetszik valami, és igen, elolvastam, amiket írtál, de azt is írtam, hogy érvelhetünk, ha nem foguk meggyőzni egymást... Te sem fogod elhinni az én állításomat, de én sem fogok bele egyezni a te nézőpontodba. Szerintem felesleges itt vitázni, úgysem fogunk eredményre jutni.
2020. jún. 10. 16:16
 19/22 anonim ***** válasza:
Én nem vitázok. :-D Első kutyám egy mentett border collie mix. :-) Csak a kérdezővel ellentétben én ki tudom elégíteni a mozgásigényét és a tanulási igényét is, még úgy is, hogy teljes munkaidőben dolgozok, és nem csak 2 órám van rá naponta, és ez nem azt jelenti, hogy órákat futok vele, abban a szabadidőben fizikai és szellemi fárasztás is van, meg játék is van, meg közös tévénézés is van, meg teljesítménytúra... A border collie (és ennek keverékei, ha kijön rajtuk a border vonal természetben) okos kutya, aktív kutya, nem öleb, de még azt is szeretik eljátszani, ha a főbb szükségleteik ki vannak elégítve, vele mozogni is kell, ÉS őt tanítani is kell, nem szobadísz, nem kerti dísz, ha valakinek amúgy is ilyen típusú kutya kell, nagyon élvezni fogja a kutyával való foglalkozást, igazi élmény és szórakozás, de akinek az életmódjába nem illeszthető be, annak nyűg lesz, problémás lesz, és bőven sok problémás kutya van mindenfelé, felelőtlenség valakinek olyan típusú kutyát javasolni, ami nem passzol hozzá.
2020. jún. 10. 16:40
 20/22 anonim válasza:
Nekem nincs túl sok időm, és így is jól el van. Én saját tapasztalatomból kiindulva javasolom a border colliet. A kutyám nagyon bénácska, figyelmetlen, pedig lassan két éves lesz. Sokszor elbambul, ezért nem olyan hiperaktív, mint azt gondoltam. De más ismerősöm is tartja lakásban és sokáig tartja egyedül.
2020. jún. 10. 18:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!