Milyen kistestű kutyát vegyek?
Kérdező, esetleg egy menhelyen érdemes szétnézni, vagy fajtamentésnél.
Nekem fajtamentéstől van kutyám, és egészséges, nagyon élvezi, hogy beletette a popóját a jóba.
Az allatok.info oldal például egy jó gyűjtőoldala az ilyen gazdikeresőknek.
Mondjuk a nyomott orrú kutyáknak lehetnek egészségügyi gondjaik emiatt, viszont más kistestűek vagy aktívak (ezt nem tudom, akadály-e, de feltételezem, kényelmesebb, lustább kutyára vágysz, ha kiemelted a husisabb alkatot), vagy bundásabbak.
A legjobb egy jól sikerült menhelyi mix.
Beteges = olcsó,szaporított egyedek
Tehát tenyésztőtől tudsz vásárolni de ott 150-300 ezer ft egy kutya ha nem több.
Nagy szőrt hogy érted? nem akarod fésülni vagy úgy gondolod a nagy szőr jobban hullik? mert ha utóbbi akkor elkeserítelek a rövid szőrű mellett naponta 2x porszívózhatsz és még úgy is szőrös lesz a lakás.
Duci ne! Ha elhizlalsz egy kutyát akkor ne sírjál ha 2-3 évesen szívrohamot kap egyik nyáron vagy műttetheted a lábát a túlsúly miatt.
Mi tetszik az embereknek egy kövér kutyán??? undorító és egészségtelen,állatkínzás.
Utóbbi 4 hónapban 5 kutya halt meg a kövérség miatt köztük egy 5 éves yorki is! plusz 3nak elszakadt a térdszalagja szintén a túlsúly miatt.
(kutyakozmetikus vagyok,vendégeink voltak!)
Itt inkább az a kérdés,te mit tudsz nyújtani a kutyának? Mennyi foglalkozást naponta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!