Kezdőknek milyen kutya?
Nem a kutya mérete számít hanem hogy mit tudsz nyújtani a kutyának.
Egy kezdőnek rengeteg fajtát lehet ajánlani.
Mit tudsz nyújtani a kutyának? Mennyit tudnál vele foglalkozni?
Tapasztalat nem árt úgy általában minden kutyához, ezt majd lassan megszerzed, ha lesz kutyád. vannak fajták, amelyek nehezebben kezelhetők, ez nem feltétlenül mérettől függ.
Készülj fel mielőtt meglenne a kutya. Olvass fajta leírásokat, jellemzéseket, egészségügyi, táplálkozási tudnivalókat, számtalan könyv, cikk, stb... Segíthet hogy jó gazdi legyél.
Pl a vizsla, ha már ez van a nevedben, jó lehet kezdésnek, de keverék mentett kutya is jó, egy korrekt menhelyen elmondják milyen az adott kutya jelleme, stb...
Attól függ, te milyen típusú ember vagy, aktív-passzív, engedékeny-következetes, határozott-bizonytalan, mekkora helye lenne a kutyának (ezt jogszabály szabályozza, mennyi a minimális testmérettől függően), mit szeretnél a kutyával csinálni.
Nekem olyan vonalú mentettem van első kutyának, akit nem feltétlenül ajánlanak kezdőknek, bár nem a legproblémásabb típus ilyen tekintetben, de mivel az életmódomba passzol, és tudom kezelni, ezért nem volt probléma, és nem buktam bele, én élvezem a vele való foglalkozást, ő meg kiegyensúlyozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!