Szerintetek az a kutyának nem baj ha éjszaka meg van kötve? ( többi lent)
Van egy tacskó kutyusom
Nagyon okos, mindent tud, nem szökik el, nagyon szeretem
De az az egy gond van vele hogy az udvarba sok a Virág
És a kutya sokat kapar
De csak éjszaka
Ezert mondták a szüleim hogy éjszakára kössük meg, szerintetek ha este meg kötöm a kutyát, ugyanaz mintha kenelbe zárnám?
Vagy nem esik neki olyan rosszul hogy nem hallgat rám?
Régen mindig elszökött, nem hallgatott rám, és ettől félek hogy ha éjszakánként megkötöm, akkor újra nem hallgat rám
Légyszíves írjátok le a véleményeteket
Nagyon szeretem, nem akarom megkötni
De a szüleimnek meg a virág nagyon fontos, de meg értem, szerintetek mit tegyek?
Most már bízik bennem a kutya, nagyon össze nőttünk
És félek hogy rossz hatással lesz rá, illetve lelkiismeret fordalásom van ha még kötöm
Sokszor le csesztem hogy ne kaparjon de mindig
Van hogy két hónapig nem kapar, utánna egy éjszaka 3helyen
Es mindig a virágokat
Pedig el van kerítve, meg tudná különböztetni
Mit tegyek?
Köszönöm a válaszokat illetve a véleményeket
Kérem ne hordjanak le, nekem ez amit kérdeztem tényleg fontos
Köszönöm a válaszokat
Ne kösd meg, hanem csináltass kennelt, és oda szoktasd be, majd éjjelre oda zárd be. Legyen benne háza is persze.
De télen mindenképpen fűtött helyen kellene lennie éjjelre legalább.
A jól lefárasztott kutya nem ás, nem szökik, nem rombol.
Mennyit foglalkozol vele egy nap? Beleértve a fizikai (séta, játék - az udvar nem helyettesíti a sétát!) és a mentális (tanítás, feladatok) foglalkozást.
Az én kutyáim akkor ásnak, rendezkednek, ha nincsenek lefárasztva már pár napja.
A csak éjszakára beengedéssel az a baj, hogy télen borzalmas lesz a kutyának a +20 fokból a mínuszba kimenni, ha hideg van, az enyémek is csak a futás/séta/túra/játék idejére vannak kint a szabadban pár órát.
A láncon tartással pedig alapvetően nem lenne baj, ha le lenne mozgatva rendesen a kutya minden nap. A kutyák akkor "bolondulnak" meg, mikor már évek óta le sem volt róluk csatolva a lánc...
A kutya nem kerti disz.
Ne kosd ki,az buntetendo.
14 le van fárasztva
Most is reggel 10" tol
17ig kint voltam vele és még megyek ki
Most is alszik, elfáradt, szerintem ha láncon van az sem baj mert éjszaka úgy is alszik, nappal meg el van engedve
Sokat mozog, miért lenne allatkinzas?
Csak éjszaka lenne láncon, nappal meg szabadon van, foglalkozva van vele, sétáltatva, tanítva, télen szigetelt szalmával teli haza, nem fázik
Tentikézz be mellé és k...va nagy vaslánccal a nyakadon. Meglátjuk fázol-e és boldog vagy-e...
Ha lepontoztok, ha nem, ez k...va nagy állatkínzás. Szerencsére csak a világ segglyukában, a kis szaros falukban vannak ilyen elmaradott szarháziak, mint a kérdező and family, nyugaton és Bp-n már jobb a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!