Normális ha emiatt nem szeretnék kutyát?
Szomszéd néninek ez a véleménye kb. Nézi szomorúan az 1 éves kutyám, hogy majd meg fog halni....mondom, hát addig lesz azért még úgy 15 boldog éve (ha szerencsém van)
Ennyi erővel minden felesleges. Inkább tegyen boldoggá 15 évig és legyek szomorú a halála után, minthogy ne legyen.
Gyerekkoromban a berni pásztorunk csak 7 évig élt. Mégse az maradt meg, hogy jaj szomorú mert meghalt és micsoda veszteség, hanem hogy mennyire szerettem, milyen jó volt vele és milyen jó kutya volt.
De ezt mindenki maga dönti el.
Nekem 2 eve kellett altatnom az első kutyamat. Elso par hónap nélküle borzaszto volt. Aztan igazából fel év kellett hogy teljesen rendeződjek lelkileg. Van egy 9 évesem is. Eszembe jut mi lesz ha nem lesz. De próbálok a jo dolgokra fókuszálni mindent megadni neki, hogy míg velem van addig boldog legyen. Februárban vettem egy kolyok kutyat, gondolkoztam, hogy mi lesz ha öreg lesz. De elhesegettem a dolgot. Úgy vagyok vele aki kutyas, kutyas élete van. Nem tud kutya nélkül élni. Lehet minden kutyam után fel évig padlón leszek ha meghal. Sajnos ez hozzájárul az élethez.
Így nem szabad hozzá állni semmihez. Ne legyen párod mert lehet hamarabb hal meg mint te, ne legyen gyereked mert ő is meghalhat.
Ne a halálra fókuszálj hanem az életre, együtt töltött boldog időkre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!