Az N&D tápokról mi a véleményetek? Lágyabb széklet? ( Többi lent!)
Van egy 4 hónapos máltaink, aki eddig a royal canin mini puppy tápot ette, de annyi vegyes véleményt olvastam/ hallottam róla, hogy úgy döntöttem kipróbáljuk az N&D gabonamentes baris, áfonyás, sütőtökös mini puppy tápot. 2,5- 3 hétig kapta keverve az RC-t és az N&D-t már csak az N&Dt kapja, viszont sokkal lágyabb a széklete, mint az Rctől, de nincs hasmenése, nem ürít többször.
Erős lehet neki az N&D hanyagoljuk, vagy a lágyabb széklet nem feltétlenül baj?
(Megyünk majd oltásra a napokban, rákérdezek. Az orvos azt mondta a royalról, hogy jó táp.)
Ameddig nem konkrétan folyós hasmenése van ami gyakoribb mint a normál széklet addig nincs gond.
Az én kistermetű kutyám az N&D szarvasos-quinoás tápját eszi és neki ez vált be leginkább. A sütőtököstől neki is egy fokkal lágyabb volt a széklete de a quionás mellett tökéletes állagú, napi 2x ürít. Esetleg később próbáljátok ki ezt, ez gyengébb is fehérjeügyileg mint a tökös. Nem kifejezetten mini van ráírva, minden fajtának jó de nagyon aprószemű táp, az 5 kg-s kutyámnak tökéletes.
A Royal Canin nem jó táp. Nem mondom, hogy vészesen szar mert azok az ilyen Pedigree és társai de a RC nem egy kiemelkedő táp az összetételét tekintve, ellenben méregdrága, nagyon nincs ár-érték arányban. Nagyon sok állatorvos ajánlja mert szerződésben vannak velük és sok orvos forgalmazza is a tápjaikat mert amúgy a speciális orvosi tápjaik jók csak ugye más is van a palettájukon amit szintén tukmálni kell a laikus gazdikra, hogy megérje tartani a márkát.
Az N&D quinoás sorozatot én is ajánlom, alacsony a fehérje tartalma, egy szobakutyának bőven elég és a gyomrukat is kíméli. Az én kutyám a Digestion quionás-bárányos-articsókás-zelleres tápot kapja ami az emésztést támogatja és jó a végterméke, szép és kiegyensúlyozott a kutya.
Maradjatok az N&D-nél szerintem, nagyon sok variációjuk van és ott tényleg a prémium minőséget fizeti meg az ember nem a reklámot. Amit kerüljetek el az a leveles N&D, az nagyon erős táp a 37% fehérjével.
A lágyabb széklet ameddig kaki alakú és nem extrémen sok nem baj. A baj az ha a kutya folyósat ürít vagy ha normál állagút de nagyon sokat kakil. Előbbi azt jelenti hogy nem bírja a tápot mert pl túl magas a fehérje (vagy valami rosszat esett), utóbbi pedig azt, hogy nem jól hasznosul a táp de ez többnyire a gagyi gabonával teletolt tápok esetében jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!