Nemtudom eldönteni a fajtát ami hozzám illik a legjobban?
Figyelt kérdés
Nemsokára egy szuka kutyust veszek..deee a fajtáját még mindig nem döntöttem el. Agilityre és kiállításra is hordanám. Lehetőleg rövid szőrü és egy border collie méretü fajta érdekelne. Hobbi módra talán még a dogdancing is szóba jönne. Emígyolyan aktív fajta érdekelne. Néha a házba is bejöhetne de emígy egy óriási kertben volna egy idősebb kan westie mellett. Köszönöm előre is mindenkinek a válaszokat2010. júl. 30. 23:24
11/17 Allison válasza:
Kérdező a border és a collie rövidszőrrel teljesen elfogadott változat. Nyugodtan viheted kiállításra, csak ritkábbak az ilyen kutyák, ennyi az egész.
12/17 A kérdező kommentje:
A németjuhász elég nagy. De nembiztos hogy szabadna hordani rövidszőrrel hisz nálunk Szlovákiában már kupírozni sem szabad a kutyák fülét 2010től különben diszkvalifikálják kiállításon.
2010. júl. 31. 17:34
13/17 anonim válasza:
Ne haragudj, de vidéki vagy?:D Azt nézem, hogy az Amúgy szó helyett Emígy-et használsz, ez tökre tetszik. :D Egyébként vizsla? vagy pointer? Nagyon szépek és értelmesek, agilityben mindkettő nagyon jó, mert könnyű csontú, rugalmas kutyák. :) Dog dancingben nem tudom, de valószínűleg ott is helyt állnának. Nekünk már volt pointerünk és agilityztünk vele, jól ment neki.:)
14/17 Akiteki válasza:
Néhány választól elhűltem. Ennyire nincsenek tisztában az emberek a fajtákkal és méretekkel? Megírod hogy border méretű, erre ajánlanak németjuhászt meg mopszot, ha jól emlékszem.
Miért nem jó hosszú szőrrel, ha kertben lakik? Egy ilyen kisebb kutya rövid szőrrel elég fázós.
Méretben pont egy whippet. Azok megfagynának a kertben télen.
15/17 Allison válasza:
Kérdező nem érted? ELFOGADOTT VÁLTOZAT hogy van rövidszőrű meg hosszúszőrű egyes fajtáknál. Ennek mi köze van a fülvágáshoz? Talán állatkínzás a rövid szőr? Nem akarlak megsérteni de van még mit tanulnod a kutyákról...
16/17 Allison válasza:
Amúgy 17:52 tisztában vagyunk a méretekkel, de tudod olyan kutya nincs ami mindenben megfelel. Kompromisszumot kell kötni. Ha tökéletes kállítási, agility kutya akkor semmi baja nem lesz a kérdezőnek ha 10 cm-vel nagyobb vagy 10-zel kisebb. Azon kívül a borderek között elég nagy méretkülönbségek vannak. Láttam már német juhásznál nagyobb border kant.
17/17 A kérdező kommentje:
Nemtudom de én még sosem láttam rövidszőrü bordert csak amelyiknek lenyírták a szőrét. De mind1, lesz hosszú szőrü borderem, emígy csak azért mert a westiemne kis hosszú a szőre és ha kimegyünk a vízpartra televan bogáncsal meg a westiem szőrébe mindig beleakadnak pedig nincs olyan nagy szőre. Meg hát ha túr a földben vagy sáros az idő akkor rögtön kell fürdetni. Ezért nagyszőrü kutyát nem nagyon szeretnék. DE hát tökéletes kutyafajta nincs.
2010. aug. 1. 21:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!