Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mentett kutyákat át szokás...

Mentett kutyákat át szokás nevezni?

Figyelt kérdés
Szóval még nem idős 1,5 éves kutyusról beszélünk. Igazából nem is nagyon izgat a név, de valahogyan amikor már tudtam hogy lesz egy kutyám mindig egy bizonyos néven hívtam magamban. És egyszerűen nem áll a nyelvemre az igazi neve. Még nincs nálunk, de ha hozzánk kerül akkor valószínűleg mint egy jó nagymama sokszor fogom úgy hívni ahogy én elneveztem magamban, de ez valószínüleg összezavarná. Tehát inkább embereljem meg magam és törekedjek hogy csak az igazi nevén hívjam vagy ha már a kezdetektől az én félémen hívom akkor azt is megszokja? Egyébként nálatok hogyan ment a beszoktatás? Sokszor lesz majd "félénk/ideges"? Olyankor hogyan nyugtathatnám meg a legjobban?

2020. jún. 4. 14:28
 1/9 A kérdező kommentje:
Ja egyébként az eredeti és az "új" nevet szándékosan nem írtam le, hogy ne legyen az hogy de hát az eredeti sokkal jobb, hülye vagy ha átnevezed...
2020. jún. 4. 14:29
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Senki nem fog lehülyézni azért, mert van egy név ami neked tetszik :) persze, átnevezheted, hamar meg fogja tanulni :)
2020. jún. 4. 14:35
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

NINCS olyan, hogy sokkal jobb név, az a tökéletes név ami neked tetszik!! Te fogod így hívni, a te társad lesz még 10-15 évig, az, hogy nekem vagy bárki másnak nem tetszik a TE kutyád neve, az senkit ne érdekeljen.

Természetesen bármikor át lehet nevezni egy kutyát, pár nap alatt megszokja, hidd el, csak akkor rögtön az elejétől csak azon a néven szolitsd (később persze becezgetheted meg ilyenek, de amíg meg nem tanulja addig csak azt a nevet mondd neki).

Nem írtad le milyen körülmények között volt eddig a kutya, vagy hogy ott, hogy viselkedett, így elég nehéz megmondani, hogy félénk/ideges lesz-e. Nagyon kutya függő egyébként, nem tudom, hogy kinti vagy benti kutyus lesz, de az első nap szerintem ne szeretgessetek agyon, nyugodtan nézzétek ahogy felfedezi magának a lakást/házat/udvart, és hogy titeket is megismerjen olyan tempóban ahogy az neki jo. Ami szerintem fontos, hogy már első nap is csak oda engedjétek be ahova később is bemehet, szóval ha mondjuk a konyha/haló/fürdőszoba/bármi később tabu lesz neki, akkor már most se mehessen be.

2020. jún. 4. 14:39
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ami még fontos, hogy az első hetet legalább próbáld ugy intézni, hogy vegyél ki szabit, és otthon tudj lenni vele, hiszen egy teljesen uj, idegen környezetben, egyedül nagyon megijedhet.
2020. jún. 4. 14:41
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én átneveztem, egyrészt nem tetszett az a név, amit a fajtamentéstől kapott, másrészt nem is hallgatott rá. De van, aki megtartja, mert tetszik neki, és a kutya is hallgat rá.
2020. jún. 4. 14:43
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi nem neveztük át. Eleinte nem tetszett, de mivel hallgatott rá, így meghagytuk. Most már el se tudnám képzelni más néven, nagyon illik hozzá. :)
2020. jún. 4. 14:49
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nevezd hát ha úgy van kedved, a kutya intelligens állat meg fogja tanulni.
2020. jún. 4. 15:03
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Kinél mi... Előző nyáron hoztunk el menhelyről kutyát, Mandula néven. Felőlem lehetett volna Rétes, Fánk, Dominó, Scooby Doo, Hétfő vagy bármi más, csak ne gyümölcs-zöldség. Átneveztük Fin-re (Finnian), de nem volt hajlandó megjegyezni, ellenben a Mandulára felkapta a fejét, de igazán arra se hallgatott. Így sajnos, Mandula maradt. Aztán végül megszerettem a nevét, ugyanis jó és hülye, de nekem tetsző beceneveket találtam ki. Mandula -> Mandi -> Mandidi (nyelvbotlás volt, végül megmaradt) -> Didi (erre hallgat is, és rövid, jobban a számra áll)

Nem menhelyi, hanem állatvédőktől hozott kutyus, aki mindig volt valahol, csak nem jó helyen, Dömper néven futott. A nevére nem hallgatott (5 éves, mindig is ez volt a neve, valószínűleg), már az első nap se azt használtuk. Isten bocsá', világból futottam ki a gondolattól, hogy Dömper, Dömpi, Dömpike... agh. Dexterre kereszteltem át, és viszonylag gyorsan megszokta, hogy ő Dexter. Alkalmazkodó kutyus, és már kevésbé depressziós, letargikus, szinte már boldognak lehet mondani.

Szóval tényleg kutya válogatja. Lehet, hogy Mandi is megszokta volna az új nevét, de mivel olyan örökmozgó, tele életenergiával, így azt a nevet kellett gyorsan megszoknia, amelyikre kicsit is hallgat, mert így is pokol volt vele az első három hónap.

2020. jún. 4. 15:08
 9/9 anonim ***** válasza:
Mi átneveztük a menhelyi kutyánkat, egy az eredeti nevéhez nagyon hasonló nevet kapott és az első pillanattól hallgat rá.
2020. jún. 6. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!