Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a helyes lépés ha támad...

Mi a helyes lépés ha támad egy kutya? Melyik testrészt támadja?

Figyelt kérdés

Szinte mindennap kimegyek egy 30-40 percet biciklizni a faluban, de félek hogy kiszökik egy kutya és megtámad. Sok ház előtt a kerítést egy hajszál tartja és a (házat védő) kutya könnyen átugrik, áttör a kerítésen.

Mi ilyenkor a teendő?

Hallottam már olyat is hogy ilyenkor csak gyorsan el kell iszkolni, de van aki azt mondja hogy ilyenkor a kutya "prédának" tekint és utánad fut. Van aki azt mondja hogy dermedj le stb... Esetleg vkivel történt hasonló?

2020. jún. 3. 13:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
67%

Az nagyon jó amiket a 8-as válaszoló leirt!!

Szerintem meg azért az is fontos, hogy ha te eppen biciklizel, es messzebb van a kutya, akkor nyugodtan kezdj el gyorsabban tekerni, mert azért a kutyák nem hosszutavfutok, szoval lehet, hogy 100-200 meteren meg futnak utanad, de onnantol 1. tul messze lesznek a sajat teruletuktol es a falkajuktol, 2. elfaradnak, nem tudjak tartani a tempót. Persze ez csak akkor mukodik, ha eppen amugyis tekersz, es a kutya nem 2 meterre van toled, és ha nem nagymama tempoban tekered a biciklit.

2020. jún. 3. 15:23
 12/15 anonim ***** válasza:
73%

Az hogy kutyakaja szerintem nem valami gyakorlati tanács. Mindig a zsebbe kell hordani, lehet hetekig ott marad, büdösödik. De tegyük fel nylonba becsomagolod jól hogy ne büdösítse a pulcsid vagy amibe rakod ( mert ugye mindig ott kell hogy legyen )...nos mire előszeded...vagy azzal még ne is legyen baj, de mire kibontod....

A másik meg hogy osztálytársam csinálta ezt..Sőt csirkecombcsont volt nála..nem valami sima száraz táp. A kutya magasról tett arra, hogy eldobott valamit. Egy dobással nem tudod kizökkenteni ha idegbeteg és épp neked akar menni.

Szerintem.

2020. jún. 3. 15:40
 13/15 anonim ***** válasza:
83%

ma 15:40

Lehet, sőt, valószínűleg igazad van. Nekem mondjuk a zsebemben a saját kutyám miatt többnyire van egy marék jutalomfalat. De ha valamilyen nagyobb testű kutya neked akar menni, akkor szerintem nagyobb esély van rá hogy eltereled magadról a figyelmét ha megdobod kajával, mint akkor, ha elkezdesz bele egy gumilövedék sorozatot ereszteni vagy megvárod hogy 1 méterre odajöjjön hogy le tudd fújni hatékonyan paprika spray-vel. Egy ilyen kutya ha tényleg annyira meg van vadulva akkor még egy pár percig azt is simán elbírja ha éles lőszerrel eltalálod (nyilván akkor, ha nem valamilyen létfontosságú szervet), simán menne tovább. Sokszor látjuk ugye, hogy rendőr vagy éppen megvadult kutyák mennek is, tök mindegy hogy mit csinálnak velük, ütik, lövik, fogják, harapják.

De ezzel nem akarom a kérdezőt megijeszteni, nagyon kicsi az esélye annak hogy még ha ki is szabadul egyszer egy kutya biciklizés közben az téged akarjon megölni:)

2020. jún. 3. 16:09
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Ne allj le kuzdeni egy kutyaval es ne is menekulj!

Szallj le a biciklirol es tartsd magad ele ugy, hogy vedjen a kutyatol ... kozben hatralj. Ennyi.

Ne uvoltozz, ne hirtelenkedj ... vedd magad es hatralj ki a szitubol.

2020. jún. 4. 09:07
 15/15 anonim ***** válasza:
49%
Én kétszer éltem át hasonlót, egyszer futottam, másodszor bicikliztem. Futáskor egy csapat kutya körbevett, de annyira bepipultam, hogy mi a f@szt képzelnek, hogy elkezdtem kiabálni meg toporzékolni, nem tudtak mit kezdeni a szituval, tovább tudtam futni. Másodszor csak egy kutya volt, annak is majdnem nekimentem, ha nincs bennem a tudat, hogy fiam hazavár, mi van, ha megsebesülök és nem mehetek haza, akkor pofán rúgom a kis korcsot, de így csak kiabáltam vele, leszálltam a bicikliről, és elkezdtem vele kiabálni az utcán. Be is kussolt. Nyilván nem harci kutya volt, rühellem a kutyákat amúgy, félelem nem volt bennem egyszer sem, csak düh.
2020. jún. 21. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!