A toklász csak elszáradva veszélyes?
Figyelt kérdés
Első kutyusom, még pici, most kezdünk sétálni. Nagyon sokat olvastam, mielőtt hozzám került mindenről, és most hallottam először a toklászról. Észrevettem, hogy ahol lakunk, a füves részen konkrétan MINDENHOL van ez a növény, a parkokbanban is, amiket kiszemeltem, teli van, nem hiszem el! Ezek most zöldek, nem egyértelmű számomra, hogy ilyenkor is bele mehet-e a kutyába, vagy csak amikor már elszáradt? Remélem hamarosan elkezdenek gyakran füvet nyírni errefelé!2020. jún. 1. 19:19
1/5 anonim válasza:
Nem lesz könnyebb nyírás után sem. A levágottat otthagyják. Az szépen megszárad.Közte a száron még zöld is.
van benne tapasztalatom.
Ilyenkor már minden séta után lábujjköz nézés van. találtam már benne zöldet is. Ami le van vágva, az bele mehet.
2/5 A kérdező kommentje:
Hisz' ez akkor nagyon veszélyes :( Olyan szempontból, hogy a kutyák ennyire ki vannak ennek téve! Nem is gondoltam volna előtte... Pedig annyi kutyás van erre a paneloknál!
2020. jún. 1. 20:06
3/5 anonim válasza:
Az hagyján, de ez a toklászos növény olyan egy kis köcsög, hogyha lekaszálják akkor mikor újra hajt megint azonnal hozza a toklászt is, csak most már sokkal kisebb hajtáson, a földhöz közelebb.
4/5 anonim válasza:
ma 20:06
"panelos " vagyok én is. Fű van bőven a házak között, csak nem locsolják. Ha kiszárad, még a zöld toklász is beszárad és a szárról is belemegy a kutyába.
Ha lenyírják, akkor meg a földön szárad meg és akkor is belemegy a kutyába.
Minden séta után toklászellenőrzés van.
5/5 A kérdező kommentje:
Te jó ég :( Köszi, hogy írtatok, nagyon fogok rá figyelni. Ha esetleg bekapunk majd egyszer, egyből állatorvos? Nagy kár, hogy ez az idióta növényből ennyi van! Konkrétan nem láttam olyan füves részt itt a házak között, ahol ne lett volna, így azért nehéz lesz a szobatisztaságra nevelés, ha mindenhol ennyire kell figyelni!
2020. jún. 1. 22:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!