Miért viselkedik így a kutyám a többi kutyával és mit tudnék vele csinálni?
Van egy 3 és fél hónapos németjuhász szuka kölyköm. Mivel már meg van minden oltása, ma elvittem sétálni olyan helyre, ahol tudtam, hogy vannak más kutyák is, azt szeretném, hogy jól szocializált legyen. Viszont a kedves barátkozás helyett úgy ugatott a többi kutyára, mintha valaki ölné, morogni nem morgott, viszont a szőrét borzolta, ami nem jó. Van mellette egy 4 éves keverék kan kutyám, vele nem csinálja ezt, jól elvannak.
Viszont ezek miatt nem mertem odaengedni más kutyákhoz, meg a gazdájuk se díjazta volna, ahogy láttam. Amikor az én kutyám ugatott, a többinek egy hangja se volt, szóval nem értettem, hogy az enyém miért is viselkedik így. Az egyik bácsi mondta, hogy nyugodtan engedjem oda a kutyájához, úgyse bántja, de én úgy láttam, mintha az enyém meg akarta volna támadni, közben ugatott, úgyhogy gyorsan elvittem onnan.
A kérdésem az lenne, hogy miért viselkedik így a kutyám, mikor nem volt egyetlen rossz tapasztalata sem másik kutyával és hogyan tudnám megtanítani neki a helyes viselkedést, hogy egészséges, jól szocializált kutyus legyen belőle?
A kutyád tart az idegen kutyáktól. Ezt ugatással jelzi.
Nyugodtan odaengedheted olyan kutyához, amelyik gazdája tudja, az övé eltűri a nagyszájú kölyköt.
A kölyök támadás nem egyenlő a felnőtt kutya valódi támadásával.
Egy türelmes felnőtt kutya tökéletesen tudja rávezetni az ilyen kölyköt, hogy mi a helyes viselkedés és az önbizalmát is helyrehozza.
A saját másik kutyát már ismeri, ezért viselkedik vele másként.
Valóban ajánlatos lenne egy kutyaovi, mert semmi ismereted a kölykök viselkedéséről.
Azt lehet időpontokhoz igazítani, viszont sokkal drágább és nem feltétlenül oldja meg a szocializációt a többi kutya között.
Busz esetleg a szomszéd városba? vagy hátha jár oda valami kutyás ismerősöd, és akkor tudnátok együtt menni. vaaaagy elmész, ott összehaverkodsz valakivel, aki sintén a te városodból van, és akkor egy tábla csokiért cserébe biztos visz titeket is.
Utolsó, bárcsak ilyen egyszerű lenne. Sajnos ahol én lakom, az emberek nagy része házőrzőnek tartja a kutyát vagy csak dísznek a kertbe, ami elég szomorú.
De ahogy írtam, a fuvarral lenne a legkevesebb gond. Annyi szabim nincs, hogy minden alkalomra vegyek ki, a munkámat meg mégse hagyhatom ott.
Ezt találtam egyébként.
Örülök, hogy végül megoldódott a gondotok:)
De nálunk nem is az a baj, hogy fél, mert menne ő a többi kutyához, nem számit, hogy kicsi vagy nagy, kölyök vagy öreg, ő menne és ugat közben, borzolja magát(nem mindig), mint aki támadni akar. Szóval itt inkább az a baj, hogy nagy a szája a kis szarosnak:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!