Változott a kutyátok ízlése élete során?
Én a másik véglet vagyok, mert öreg a kutyám.
Most lépett a pulikeverékem a 16-ik életévébe és elkezdett válogatni.
Eddig rendesen evett, (igaz, mindig finomakat kapott és soha nem volt egy zabálós) most már csak a finoman elkészített emberkaja érdekli, vagy a macskánk kajamaradéka.
Próbáltunk neki ugyanolyan macskakaját adni, de nem, az nem kell neki, csak amit a macska meghagy. Ki érti ezt?
De nem érdekel, kap amit szeretne, mert jó lenne még egy pár év vele...
(Az anyja 18 elmúlt, amikor meghalt)
Vegetát és társait ne adj a kutya ételéhez, mert lehet, hogy pont ezekkel az ízfokozókkal turbózott dolgokkal rontod el egy életre!
Egyébként a kutya ételébe hozzáadott só sem kell.
Nálunk főleg tápot kapott, néha egy kis konzervet vagy maradékot, ha olyan volt, ami neki is megfelelő. De az elsődleges tápláléka a táp volt. Volt, hogy nem ízlett neki az a típus, akkor vettünk másikat, de amúgy nem volt válogatás. Persze biztos szívesebben evett volna szalonnát, virslit meg ilyeneket, de ez nem úgy működik, hogy hát ha azt jobban szereti, akkor onnantól kapjon olyat. Akkor persze, hogy nem fogja megenni a tápot.
Ne hagyd rá, mert akkor nem fog változni és felnőttként is főzhetsz rá. Ha azt érzi, hogy válogathat, akkor meg is fogja tenni. Vegyél neki egy jó minőségű tápot (az átálláshoz esetleg eleinte keverj bele egy kicsit abból, amivel most eteted) és hidd el, ha éhes azt is meg fogja enni.
Változott, egy időben ugyan így nyammogott a kaján, úgyhogy ha nem ette meg, elvettem előle, következő etetésig maximum jutalomfalatnak kapta meg ugyan azt a kaját, ha megdolgozott érte, ha nem, hát így járt. Megtanulta, hogy vagy eszik, ha kaja van, vagy nem kap. Nincs várakozás a finomabb falatra.
Mostmár a saját tápjával is szépen motiválható, dolgozik érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!