Van olyan kutyafajta ami kifelyezetten butácska?
Én úgy hallottam hogy a dalmatákat elég nehéz nevelni. De láttam már olyan dalmatát is aki piszok jól nevelt volt.
Nevelés kérdése.
Buta alatt amúgy mit értesz?
Attól függ mennyire türelmes és mennyire kreatívan tanít a gazda. Mi kutyánk rettentő rossz volt kicsiként, azt hittem nem lehet megtanítani semmire, mert annyira izgága volt.
Most meg bármilyen ingerkörnyezetben ül, fekszik, jelre ugat, és ott marad a helyén. Tudom nem nagy dolgok ezek, de eredmény.
Minden kutya tanítható!! Csak a módok picit változhatnak.
Nekem van egy kuvaszom. Névről tudja az összes családtagot, kb. 10-15 embert. Ha ott vannak, és mondom a kutyának, hogy ki az Enci, odamegy elé és leül.
De trükköket nem tud. Illetve nem akar tanulni, mert szerinte ez felesleges hülyeség. Leül, lefekszik, jön, marad, ereszd, ilyeneket tud. De amikor meg akartam tanítani neki azt, hogy ha "lelövöm", feküdjön az oldalára, szinte sajnálkozva nézett rám... mint anya a hülyegyerekére :) (amúgy szerintem tudja ezt is, csak méltóságán alulinak érzi csinálni)
Van aki erre azt mondaná, hogy "butácska" a kutya. Nagyapám, aki amúgy komondorokat tartott, azt mondta: magához való esze van, de abból jócskán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!