Berni pásztor kutyáról meddig élt, hány évig?
Köszi! Csak azért kérdezem, mert tenyésztő szerint átlagosan 6-10 évet él, tehát 6 év után meghalhat öregségben...
Ez sajnos nagyon kevés idő, pedig ezt leszámítva eléggé megfelelne ez a fajta nekem...
#5. Köszi!
De akkor ez azt jelenti, hogy ilyen 4-5 éves korban már öregnek számítanak?
Például őszűlnek, lelassulnak, stb?
Nekem volt egy beagle keverék kutyám, pontosabban inkább a szüleimnek, mert még gyerek voltam... 11 éves korára egy csomó szőre kihullott, meg néhány foga is kiesett, sok helyen ősz volt a bundája és nagyon lassú volt.
12 éves korára elhunyt.
Egy Berni pásztor esetében, akkor ezek a dolgok már olyan korban is előjöhetnek, amikor sok fajta szinte még kölyöknek számít?
Első bernink 7 évig élt, vérmérgezésben halt meg amire az orvos nem jött rá időben. (Tudtommal az egyik kölyke olyan 12-14 évig is élt)
A második is 7 évig élt, neki diszpláziája volt :(
Egyik sem volt ősz/csúnya, az első nem volt lassú, aktív boldog kutya volt míg meg nem betegedett. A másodiknak olyan 5 éves kora körül kezdett tönkremenni a lába.
Megkomolyodnak 4 éves koruk után de nem lesznek vének :D Imádom a fajtát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!