Aláírnátok egy olyan petíciót, hogy tiltsák be a harci kutyák tenyésztését?
Funkció: Nem kell feleslegesen félremagyarázni, csak arról van szó, hogy a kutya haszonállat-e vagy kiskedvenc. Kiskedvencnek ne tartsunk haszonállatokat, nem arra vannak.
"Nagyon kicsi, de biza meg van az esélye!!!"
Igen, pont ez a lényeg, hogy minimalizáljuk azt az esélyt.
#43-44: Elnézést kérek az ostoba tudatlanságonért. Elmagyaráznátok, hogy én is megértsem, hogy hol tévedek? Felvázolom az érveimet:
1) A nagy kutya képes nagy kárt tenni az emberben, a kis kutya nem
2) Kutyát az emberek kedvtelésből tartanak
ergo
Ha az emberek nem tarthatnak nagy kutyát, csak kicsit, akkor sokkal kevesebb tragikus kutyatámadás lesz.
Oké, akkor nem kellene lovat tartani vagy szarvasmarhát, halálra tud taposni. A disznó is képes megölni egy embert. Be kell tiltani az autókat, mert több halálos baleset történik naponta ittas vezetés vagy csak figyelmetlenség miatt. A kábelek elektromos tüzet okozhatnak, a tömegközelekedési eszközök is baromi veszélyesek: megkéselhetnek, elkaphatsz bármit ha a fekáliás székre leülsz (láttam már olyat).
Tulajdonképpen életben lenni is veszélyes, bármikor rád eshet egy zongora, elüthet a vonat, megölhet valami pszichopata.
"1) A nagy kutya képes nagy kárt tenni az emberben, a kis kutya nem"
Igen és nem. Nagyobb kutya esélyesebben okoz nagyobb sérülést, de egy madár is képes halálos sebet okozni, ha főeret talál el (véna, ütőér), ugyanígy egy kistestű kutya foga is fel tudja szakítani a bőrödet főérnél, és akkor hívhatod a sürgősségit. Vagy épp belekaphat a szemedbe és akkor meg is vakulhatsz.
Minden fajtának különböző a vermerseklete. Van amelyik hajlamosabb a tamadasra van amelyik kevésbé.
Azért ne éljünk álom világban, a kau, a pit, az amstaff, a dobberman, a rottweiler, a kuvasz hamarabb megharaphat mint mondjuk a husky, a vizsla, a labrador vagy a berni pásztor. Tudom tudom ilyenkor jönnek a neveléssel. De hányszor látni, hallani olyat hogy hát eddig semmi baj nem volt, eddig nagyon jámbor volt aztán egyszer csak kattan valami a kutyanal és támad?!
"Oké, akkor nem kellene lovat tartani vagy szarvasmarhát, halálra tud taposni."
Ahogy említettem, azzal semmi baj, ha valaki vadászként vadászkutyát tart. Ezt leírtam vagy háromszor eddig, ez a negyedik alkalom. Most már csak átmegy. Lovat se tartson senki otthon kedvtelésből.
"Nagyobb kutya esélyesebben okoz nagyobb sérülést, de egy madár is képes halálos sebet okozni..."
Igen, erről "ugatok" reggel óta. Csökkenteni lehetne az esélyeket megfelelő szabályozással. Ahol nem munkaeszköz, ott az embereknek nincs szüksége nagytestű kutyára.
Örülök, hogy lassan sikerül megérteni a mondandómat. Én értem, hogy a kutyásoknak ez elsőre soknak tűnik, de egy yorkshire terrierrel is lehet játszani és simogatni, nem kell ahhoz rottweiler.
"de egy yorkshire terrierrel is lehet játszani és simogatni, nem kell ahhoz rottweiler"
Végülis, lehetnék együtt egy 50 kilós 155 centis férfivel is, a 102 kilós, közel 2 méter magas párom helyett, mert ha valami varázslat hatására nekem esne, az előbbi kisebb kárt tenne bennem vagy nagyobb esélyem lenne ellene..
NEM LEHET ÍGY GONDOLKODNI, FOGD MÁR FEL.
Nincs azzal baj, ha neked ilyen ostoba, bigott gondolataid vannak szép csomagolásban, de ne próbáld már ráerőltetni a normál gondolkosádú emberekre. Valami nagyon nagy katt van benned, haver.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!