Milyen a Border Collie?
Az első kutyám border, 10 évesen kaptam, szerintem simán mehet kezdő kutyásnak is, ha az illető érez arra motivációt, hogy a kutyáját minden nap tanítsa, együtt mozogjanak.
Ez nem egy terrier, nem azt keresi, hogy hol tehet neked keresztbe, ha rosszalkodik, szétrág dolgokat, felássa a kertet az amiatt van, hogy nem vezetted le a fölös energiáit, így azt kénytelen ő maga megtenni és elég érdekes módokat tud rá találni...
Egy jó idegrendszerű kutya, ha biztosítod neki a megfelelő mennyiségű változatos fizikális és agyi fárasztást, szuper társ tud lenni.
Egyszer, egy nagyon buta ötlettől vezérelve elvittem flexivel biciklizni, elrántott, nagyon csúnyán lehorzsoltam kezem-lábam, annyira fájt, hogy leszidni sem tudtam(meg nem is az ő hibája volt, de ez hosszú). A következő alkalomtól fogva viszont jöhetett bármi, a világért sem húzta volna meg a pórázt, ha bicóztunk, jöhetett bunkó módon domináló kóborló kutya, macska, vadállatok stb, nem rántott el.
Röviden szuper kutyák, de kell hozzájuk egy életmód ami a mindenféle aktívkodás körül forog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!