Cobain kérdése:
Labrador vagy border collie?
Figyelt kérdés
Három gyermekünk mellé szeretnénk egy kutyust a családunkba. Elsősorban törzskönyvest, megbízható tenyésztőtől. Labradort gondoltunk, de most felmerült a border collie. Mivel sorházban lakunk, így van kertünk, de nem túl nagy. Melyik lenne a jobb választás?2020. ápr. 23. 18:39
1/11 anonim válasza:
A 2 közül a labrador. A collie hatalmas mozgásigényű, pörgős fajta, 3 gyerek mellett kétlem, hogy tudnátok vele bírni. Hozzátok inkább egy nyugisabb kutya kéne. Amúgy a golden retriever, ami igazán beillene a családba, kifejezetten gyerekbarát, nyugis, kevésbé mozgásigényes fajta.
2/11 anonim válasza:
Border collie is jó lehet, ha show vonalú kennelből veszitek. Én speciel nem vennék labradort, elég beteges fajta, kennelből is.
3/11 anonim válasza:
En labradort vennék.Hogy miért?:mert nagyon család es gyerekbarát,a gyerekek nyugodtan húzhatják vonhatják nem harapja meg őket(nekünk is ilyen kutyánk van onnan tudom)es nem akkora a mozgásigénye mint egy collinak.A colli se rossz kutya családba de akkor nagy kert kell ahol tud futni.És gondolom nektek 3 gyerek mellett nincsen időtök minden nap több órát sétálni,futni vele+egy sorházba nem is annyira jó döntés pont emiatt.
4/11 anonim válasza:
Labrador! Igazi családi kutya! Nem bántjok meg :)
6/11 anonim válasza:
Bordert semmiképp, annak nem nem elég a kert + napi 1 ora séta, a labradornak igen.
7/11 anonim válasza:
Labrador is elég porgos és a golden is, ismeretsegi korben van. Egyik gazdinak 2 bordert hamarabb sikerül lefarasztani mint a goldenjuket. Ha nem vagytok aktív család akkor inkább Berni pásztor.
9/11 anonim válasza:
Bármelyik jó lehet, a kérdés, hogy a kerten kívül mit tudtok nekik biztosítani, mert a kertben egy kutya sem fogja lemozgatni magát, hamar megismeri és már nem lesz új inger, unatkozni fog.
Mindkettőnek kell a mozgás, a sport, még akkor is, ha nem munkavonalasak.
Nekem fajtamentéstől van border collie keverékem, én rendszeresen kocogok vele. Itthon csendes, nyugodt kutya, de ehhez kell a mozgás is és az agytorna is a játék mellett.
10/11 anonim válasza:
A labrador és a border collie két külön univerzum. :D Én a labradort mondanám, mert a borderre nem biztos, hogy lenne elég kapacitásotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!