Valaki elmagyarázza nekem (sokat olvastam erről és egyre zavarosabb), hogy mi az a bull típus? Kik tartoznak ide és miért nem gondolunk rájuk egységes fajtaként?
Bull típusú kutya az amelyik kutya Pit-bull, Amstaff vagy ehhez hasonló fajták (gúny nevükön "harci kutyák").
Széles nagy fejük van, erős álkapocs izmos test. Bár a keverékekre nem mind jellemző. Keverékeknél a fej formája a döntő szerep. Ha hasonlít a pitre vagy amstaffra akkor az már bull típusú kutya lesz.
Ó, köszi!
És miért nem sorolják őket egy fajtába?
Egy fajtába sorolás? Hisz ezek külön fajták.
Pit-bull, Amstaff, Bullmasztiff.
Ezek külön álló fajták. Nem lehet őket egybe sorolni egy fajtaként mert különböznek egymástól.
Vagy ha erre a Pitbull, Pit bull terrier stb-re gondolsz ez olyan mintha téged becéznénk.
Ugyan az a személy vagy de lehetsz István, Pityu, Isti stb. Ugyan rz a fajtaneveknél. Ugyan azt a fajtát több név is illeti.
A német dog és a dándog is ugyan az a fajtájú kutya csak 2 neve van.
Van a Beauceron, Beauci- juhász stb. ez is ugyan az a fajta csak több névvel van ellátva.
Bull tipusu kutyanak nevezzuk azokat a kutyakat, akiket a XIX.szazadban "bull-baiting" (bika hecceles) sportra alkalmaztak.
https://www.youtube.com/watch?v=rWO4mtLl0ZQ
Bull-dog, Bull-terrier, Bull-masztif, Pit-bull ... stb. Mind-mind a marha terelesere, orzesere, bolenyvadaszatra es a rabszolgak fenyitesere lettek kitenyesztve egykoron.
Hű, de jó volt ez a videó. Köszi!
Na, erre emlékeztem:
"A buldog ősét a középkori Angliában, vélhetően a 16. és 17. század fordulóján tenyésztették ki masztiff és alaunt fajtájú kutyákból. Mészárosok használták a bikák terelésére és őrzésére, valamint az ekkor még általánosan alkalmazott bikaheccek (bull baiting) során. A 19. századra eredeti szerepében már nem volt rá szükség, ezért háziasítani kellett a fajtát. Ennek érdekében a mopsszal keresztezték; így alakult ki a mai békés, nyugodt természetű angol buldog." (wiki)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!