Hogy tanítsam meg a kutyám hogy szépen jöjjön lábnál?
Ha nem szeret labdázni akkor nem lehet neki megtanítani? De hát minden kutya más... Ő kajamániás. Van egy játéka amit szeret de a kaja a minden.
Amúgy a kutyám tud koncentrálni szerintem. Gyak. egész nap engem néz és vár valami szóra és nagyon lelkes. De amikor elkezdjük a gyakorlatot, mint akit elvágtak, megkomolyodik és mint egy kiskatona úgy menetel mellettem, de én azt akarom hogy élvezze, és hiába vidítom fel, amikor elkezdjük megint megkomolyodik. Ha egy helybe vagyok képes órákig bámulni a szemembe persze nem kihívóan. De olyan szorongós vagy nem tudom. És rámnéz menet közben de nem olyan sokáig és nem olyan szépen és ezen szeretnék javítani. Lehet keveset gyakorlok vele de félek hogyha többet csinálom akkor megunja és gátlásos lesz mert olyankor lemerevedik. Olyan kis érzékeny.
Én írtam a kutyaiskolát. le ne harapd már a fejem te kis pökhendi majom, amiért segíteni próbáltam, semmiféle kioktatás vagy rosszindulatúság nem állt szándékomban. igenis az jött le, hogy kezdő kutyás vagy, hiszen még azt se tudod, hogy kell lábnál tartani séta közben...
köszöntem.
A kedves előzőnek úgy látom nem tűnt fel, hogy nem a lábnál tartással van bajod, hanem a közben lévő szemkontaktussal. Dehát aki azt gondolja, hogy úgy kell elérni, hogy a nyakörvet rángatod, attól nem is várhatod el, hogy megértse miket magyarázol klikkerről, meg ilyen úri huncutságokról .Pff.
Na, bocs. Tehát szerintem ha nem olyan temperamentumú a kutyád, és a klikkerezéssel is feszülten figyel, akkor nem nagyon fogod tudni elérni nála, hogy jobban lelkesedjen, elégedj meg azzal, ami van. Egyébként meg mindent tök jól csinálsz szerintem, annyival tudod pörgetni egy kicsit, hogy közben beszélsz hozzá, tehát ezt gyúrd még. Nekünk legalábbis ezt tanították, az enyém is ilyen kis lassú, és egykedvű, fel tudom pörgetni, de csak a dumálással működik.
Ja, és szerintem a sima lábnál követést ha a pályán kívül (utcán, parkban, stb) is magabiztosan megy, akkor azt ne erősítsd meg már, hanem menjen át az elvárás kategóriába, és csak akkor klikkelj, amikor rád néz. Pár hét, és menni fog, no para. Az enyém már olyan jól nyomja, hogy a múltkor hülye voltam, és utcán gyakoroltam, ráadásul nem figyeltem eléggé, úgyhogy szépen belevezettem egy hatalmas pocsojába, mert a lába elé nem nézett, csak rám :))) Cuki volt, de erre azért figyelj, hogy ilyenkor teljesen te felelsz érte, ez az egyik legdurvább bizalmi szint, mert gyakorlatilag vakon követ :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!