Mennyi idős korában kezd egy kutya "lenyugodni"?
Figyelt kérdés
Sok menhelyi jellemzésben olvasom, hogy "lenyugodott" kutya.
Ez valójában mit jelent? Kevésbé aktív, vagy mi?
2010. júl. 29. 21:31
1/12 anonim válasza:
Gondolom az idősebb kutyákra értik,ami olyan 8 éves kor körül van,egy 8 éves kutya már nemolyan aktív,mint egy fiatal kutya,aki tele van életerővel. Az én kutyám is 8 éves kora körül kezdett fáradtabb lenni,már nincs kedve annyit játszani,futkározni,mint régen. De ez természetes,egy 70 éves ember sem szaladgál,ugrándozik már úgy mint egy fiatal.
2/12 Allison válasza:
Attól függ mit jelent? Nem rosszalkodik? Azt csak akkor nem fog ha megneveled. Nem futkározik? Egy aktív kutya, pl pásztorkutya mindig futkározik még idős korában is.
4/12 anonim válasza:
Ezzel nem értek egyet,hogy egy pásztorkutya idős korában is aktív. Nem mindegyik! Sok kutya elfárad addigra,már nem olyan játékos szeleburdi,és annyi ereje sincs.
5/12 Allison válasza:
Én sem azt mondtam hogy mindegyik. Az én pásztorkutyám ilyen. Mint egy kölyök. Jobban ugrál mint amikor kicsi volt.
6/12 anonim válasza:
Majd a tiédnek is eljön az ideje,mikor megnyugszik. Biztos jó kondiban van:)
7/12 Allison válasza:
10 éves. Ja majd lenyugszik. Az hogy fizikailag nem fog tudni ugarálni már nem azt jelenti hogy nem ugyanolyan izgága, vidám és csinálná ha engedné a teste. Tán zavar téged hogy nem minden minden kutya lassul le idős korára vagy mi? Miért kéne mindnek egyformának lenni?
8/12 Allison válasza:
Különben is ez nem idegesség amiből le kell nyugodni hanem ez a jelleme és a kedve.
9/12 anonim válasza:
Dehogy zavar! Ez tök jó dolog! Ezért is írtam,hogy jó kondiban van,ennek csak örülni kell! Persze,hogy nem minden kutya egyforma,nem is írtam én ilyent,vagy hol olvastad,hogy azt írtam,hogy mind egyforma,és 8 év után kötelező lenyugodni?:) Örülj neki,hogy mind fizikailag,és mint szellemileg aktív a kutyád,és ennyi:) Jó lenne,ha minden kutya ilyen lenne,mint a tiéd,én csak általánosítottam,hogy ált. az öreg kutyusok már nemolyan aktívak,mert fizikailag legyengülnek. Érted? :D
10/12 Allison válasza:
Értem csak az nem azt jelenti szerintem hogy lenyugszik, mert az nem lenyugvás hogy nem tud mozogni mert már annyira "elhasznált a teste" és rosszkedvű mert fáj mindene. Amúgy sem tetszik nagyon ez a lenyugvós teória. Szerintem egy jól választott, nevelt kutya nyugodt amikor kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!