Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akinek Golden Retrieverje...

Akinek Golden Retrieverje van, tudna tanácsot adni?

Figyelt kérdés
Most kapok egy felnőtt 7-8 éves nöstényt, akit szolnok környékén kitettek és a barátnőmék háza előtt letáborozott. Mivel ő már nem tudja befogadni és én pont ilyen kutyát akartam, megkapom. Szeretnék tanácsokat az igényeivel kapcsolatban. Kertes házunk van. Köszi előre is.
2010. júl. 29. 09:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A golden nem csavarog. Nagyon szereti a gazdijait, és nagyon hálás minden emberi foglalkozásért, én nem hiszem, hogy elcsavargott volna, hacsak nem a régi gazdái nem foglalkoztak volna vele, merre jár, ebben az esetben viszont nem is fogják keresni. Sokkal valószínűbb, hogy valaki nagyon ráunhatott a nagytestű kutyus etetésére és a foglalkoztatás-igényére, és szépen kidobta a kocsiból a falu elején, a kutya meg oda ment, ahol valaki törődött egy kicsit vele. A kutya ráadásul (jól értettem a nevekből?) nőstény, valszeg nincs ivartalanítva, biztos évente kétszer befedezte valami kóbor eb a nyomorultat, mert nem figyeltek rá, az ex-gazdának lehet, ebből is elege lett.

És szerintem szép, hogy befogadod a kutyust, biztosan jól jársz vele, hiszen azt mondtad, a barátnődéknél vannak más kutyák és gyerekek is, ezek szerint szokva van más állatokhoz és gyerekekhez is.

A goldi nagyon igényli a társaságot. Folyton embertársaságot akar, és szívesen tanul bármit. Ha ezt nem kapja meg, tényleg hajlamos kreatív energiáit pl. ásásba, kaparásba fojtani. Egyébként nagyon hasznosítható kutya, de házőrzésre pont a barátságossága miatt nem igazán alkalmas. Fiatalon nagy a mozgásigénye (a tiétek már idősebb, nem tudom, bír-e még futni, vagy akar-e), és szívesen fürdőzik önszántából tavakban, folyókban...csatornában (sajnos:)). Rengeteget eszik. Komolyan, mint hat másik, és látszik is rajta, ha nem mozogja le. Ne etesd túl, ha szabad javasolnom :).

Nekem labradorom van, de a goldi jellemileg nagyon hasonló. Ajánlom a labis fajtamentők honlapját áttanulmányozásra (talán van a goldisoknak is van, bár amit ajánlok, az retriver fajtamentős és vannak rajta goldik is).

[link]

Sok sikert! (Ha konkrét dolog érdekel, kérdezz nyugodtan, próbálok válaszolni.)

2010. júl. 30. 14:22
 12/12 A kérdező kommentje:
Utolsónak nagyon köszönöm. Valami ilyesmi támogatásra vártam. Igazság szerint szép nagy kertünk van, és gyermekeket tervezünk, nagyon intelligens kutyának ismertem meg őket és mivel szereti a gyerekeket, így nem kell félnem. Itt ahol lakom még a bolt is 500 m minimum a falu központja 2,5 km. Szép hosszú séta út van tehát van lehetőség sétáltatni, és futkározni is tud. Dagonyázáshoz kiteszek egy lavor vizet neki, a nagynéném is ezt teszi a kutyák érdekében, ha melege van, fürödhet. Nem lakás kutya lesz, de kenelt direkt lebontottuk, mert kicsi volt és ez nem kennelbe való. Nem akarom megkötni. A kerítést megjavítottuk, így nem fér ki rajta és barátnőm szerint nem kerítés mászó. Még az kérdezném tőled utolsó, te mit gondolsz a kutyatáp és a főtt étel adásával kapcsolatban??? Eddig nagyon ódzkodtam tőle, de többhelyen olvastam vannak jó minőségüek is. Naponta 2x esznek? Kb milyen adagot, hogy ne hízzon el?. Most hirtelen nincs más kérdésem. Az ivartalanításon is gondolkodom, meg a chippen.
2010. aug. 2. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!