Akinek Golden Retrieverje van, tudna tanácsot adni?
A golden nem csavarog. Nagyon szereti a gazdijait, és nagyon hálás minden emberi foglalkozásért, én nem hiszem, hogy elcsavargott volna, hacsak nem a régi gazdái nem foglalkoztak volna vele, merre jár, ebben az esetben viszont nem is fogják keresni. Sokkal valószínűbb, hogy valaki nagyon ráunhatott a nagytestű kutyus etetésére és a foglalkoztatás-igényére, és szépen kidobta a kocsiból a falu elején, a kutya meg oda ment, ahol valaki törődött egy kicsit vele. A kutya ráadásul (jól értettem a nevekből?) nőstény, valszeg nincs ivartalanítva, biztos évente kétszer befedezte valami kóbor eb a nyomorultat, mert nem figyeltek rá, az ex-gazdának lehet, ebből is elege lett.
És szerintem szép, hogy befogadod a kutyust, biztosan jól jársz vele, hiszen azt mondtad, a barátnődéknél vannak más kutyák és gyerekek is, ezek szerint szokva van más állatokhoz és gyerekekhez is.
A goldi nagyon igényli a társaságot. Folyton embertársaságot akar, és szívesen tanul bármit. Ha ezt nem kapja meg, tényleg hajlamos kreatív energiáit pl. ásásba, kaparásba fojtani. Egyébként nagyon hasznosítható kutya, de házőrzésre pont a barátságossága miatt nem igazán alkalmas. Fiatalon nagy a mozgásigénye (a tiétek már idősebb, nem tudom, bír-e még futni, vagy akar-e), és szívesen fürdőzik önszántából tavakban, folyókban...csatornában (sajnos:)). Rengeteget eszik. Komolyan, mint hat másik, és látszik is rajta, ha nem mozogja le. Ne etesd túl, ha szabad javasolnom :).
Nekem labradorom van, de a goldi jellemileg nagyon hasonló. Ajánlom a labis fajtamentők honlapját áttanulmányozásra (talán van a goldisoknak is van, bár amit ajánlok, az retriver fajtamentős és vannak rajta goldik is).
Sok sikert! (Ha konkrét dolog érdekel, kérdezz nyugodtan, próbálok válaszolni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!