Akinek Golden Retrieverje van, tudna tanácsot adni?
Nagyon aranyos, okos, képezhető és barátságos kutyus a Golden Retriever. Öcsémnek kan Goldenje van.
Elsősorban vakvezető és vadászkutya. Sok foglalkozást igényel.
Szeret ásni az öcsém kertjében :-(
köszönöm a válaszokat. Két napja van ott, kitacepaózták az egész faluban és másnapra valaki leszedte a kiírást, hogy keresi a gazdáját. Megint ki lett írva, de megint leszedték. Valamiért nem akarják visszakapni:(
Barátnőm azt mondja nyugodt, türelmes, szereti a gyerekeket( 3 van), a cicákat nem bántja, a gyöngytyúkot megkergeti, élénk, egészségesnek tűnik:)
a végződésű nevekre hallgat. Tina, Baba, Dorka. Én ez utóbbinak keresztelném. Nem tudom miért tették ki, de biztos, hogy kitették.
Ilyen kutyát szeretnél, de nem tudod mik az igényei?!
Rengeteg foglalkozást igényel, sétát, játékot, nagyon apportos. Szeret úszni, ragaszkodó típus. Nem csak testileg, de fejben is le kell fárasztani és akkor nem jön elő a "szeret ásni az öcsém kertjében" esete.
Mivel ő menetett kutyus (remélem nem csak egy önsétáltató, akit egyébként keres a gazdija, bár ha önsétáltat a kutya, akkor jó gazdi lehet), először türelemmel kell lenned, hogy ő közeledjen. Tudnia kell, hogy megbízhat benned, de ha erőlteted, megijesztheted.
Mivel nagytestű ezért érdemes lesz szűretni dysplasiára. Megfelelő minőségű kaja kellene (nem feltétlenül Acana vagy Hills, de azért mondjuk a Dog Chow-nál ne add alább).
A szőre rendszeres ápolást igénye, mint minden hosszűszőrú ebé.
Szuka. Gondolkodj el az ivartalanításon is, neked is, neki is kényelmesebb lesz. Illetve ami nincs az nem tud elrákosodni, begyulladni (lsd. gennyes méhgyulladás).
Hirtelen ennyi. Sok sikert!
Amúgy csak Augusztus 10-körül fog hozzám kerülni, mert én Dabasi vagyok. Addig előkészítem a helyét és gyüjtöm az infot. Várom a továbbiakat.
Köszönöm:)
Chipet néztetek benne? Tetoválása van?
Azért a helyi újságban érdemes lenne feladni egy hirdetést, ha van különös ismertető jegye a kutyának, akkor pedig ezt kelljen bemondani a tulajdonosnak, ha vissza szeretné kapni.
És olyan helyre kitenni plakátot, ahol megengedik és forgalmas, sok ember jár arra. Pl. piac, kultúrház, városháza, közért stb. Kérjétek meg az illetékest, hogy engedélyezzen plakátot kirakni. Azért nem olyan nagy város Rákóczifalva, hogy lehetetlen legyen, még akkor sem, ha nincs benne chip vagy nem tetkós!
Gondolj bele, ha ilyen ápolt és gyermekszerető, barátságos, lehet valaki nagyon hazavárja, lehet gyerekek sírnak érte! Te mit szólnál hozzá, ha a Te kutyád veszne el és a megtaláló csak ennyit tesz a gazdi kereséséért, mint a barátnőd? Mikor kutyát talál az ember és meg akarja tartani, először is ezen kéne elgondolkozni. Ez nem bántás, mert tudom, hogy a legtöbb embernek nincs mentési tapasztalata és nem tudják, hogyan kell gazdit keresni, csak segíteni szeretnék. Legalább két hét intenzív keresés kell!
És érdemes lenne szólni nekik is:
valamint bejelenteni ide:
Ők profik, országos háttérrel tudják a gazdit keresni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!