Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akinek Golden Retrieverje...

Akinek Golden Retrieverje van, tudna tanácsot adni?

Figyelt kérdés
Most kapok egy felnőtt 7-8 éves nöstényt, akit szolnok környékén kitettek és a barátnőmék háza előtt letáborozott. Mivel ő már nem tudja befogadni és én pont ilyen kutyát akartam, megkapom. Szeretnék tanácsokat az igényeivel kapcsolatban. Kertes házunk van. Köszi előre is.
2010. júl. 29. 09:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

biztos hogy kitették? nem megszökött?

azért egy picit kellene keresni a tulajdonosát, nem? nem rögtön elajándékozni

ezel nagyon jó retrieveres oldalak, olvass:

[link]

[link]

[link]

[link]

2010. júl. 29. 09:42
 2/12 anonim ***** válasza:

Nagyon aranyos, okos, képezhető és barátságos kutyus a Golden Retriever. Öcsémnek kan Goldenje van.

Elsősorban vakvezető és vadászkutya. Sok foglalkozást igényel.

Szeret ásni az öcsém kertjében :-(

2010. júl. 29. 09:43
 3/12 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat. Két napja van ott, kitacepaózták az egész faluban és másnapra valaki leszedte a kiírást, hogy keresi a gazdáját. Megint ki lett írva, de megint leszedték. Valamiért nem akarják visszakapni:(

Barátnőm azt mondja nyugodt, türelmes, szereti a gyerekeket( 3 van), a cicákat nem bántja, a gyöngytyúkot megkergeti, élénk, egészségesnek tűnik:)

a végződésű nevekre hallgat. Tina, Baba, Dorka. Én ez utóbbinak keresztelném. Nem tudom miért tették ki, de biztos, hogy kitették.

2010. júl. 29. 09:54
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen kutyát szeretnél, de nem tudod mik az igényei?!

Rengeteg foglalkozást igényel, sétát, játékot, nagyon apportos. Szeret úszni, ragaszkodó típus. Nem csak testileg, de fejben is le kell fárasztani és akkor nem jön elő a "szeret ásni az öcsém kertjében" esete.

Mivel ő menetett kutyus (remélem nem csak egy önsétáltató, akit egyébként keres a gazdija, bár ha önsétáltat a kutya, akkor jó gazdi lehet), először türelemmel kell lenned, hogy ő közeledjen. Tudnia kell, hogy megbízhat benned, de ha erőlteted, megijesztheted.

Mivel nagytestű ezért érdemes lesz szűretni dysplasiára. Megfelelő minőségű kaja kellene (nem feltétlenül Acana vagy Hills, de azért mondjuk a Dog Chow-nál ne add alább).

A szőre rendszeres ápolást igénye, mint minden hosszűszőrú ebé.

Szuka. Gondolkodj el az ivartalanításon is, neked is, neki is kényelmesebb lesz. Illetve ami nincs az nem tud elrákosodni, begyulladni (lsd. gennyes méhgyulladás).

Hirtelen ennyi. Sok sikert!

2010. júl. 29. 09:56
 5/12 A kérdező kommentje:

Amúgy csak Augusztus 10-körül fog hozzám kerülni, mert én Dabasi vagyok. Addig előkészítem a helyét és gyüjtöm az infot. Várom a továbbiakat.

Köszönöm:)

2010. júl. 29. 09:56
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsónak a részletes infót. Nem hiszem, hogy önsétáltató lenne, akkor nem szedik le a kiírást. Ez egy kis falu ( Rákoczi falva). Amúgy mivel még Augusztus elejéig ott lesz, ha netán előkerülne a gazdija és visszakéri, természetesen visszakapja, de ha ennyi ideig sem jelentkezik érte......
2010. júl. 29. 10:01
 7/12 anonim ***** válasza:
Nekünk is kan kutyánk van.Nagyon szeretjük.Egy tacskó társaságában van. Igy két kutya nagyon jól elvan. Ezért nem kell annyit foglakozni vele.
2010. júl. 29. 10:35
 8/12 anonim ***** válasza:
52%

Chipet néztetek benne? Tetoválása van?

Azért a helyi újságban érdemes lenne feladni egy hirdetést, ha van különös ismertető jegye a kutyának, akkor pedig ezt kelljen bemondani a tulajdonosnak, ha vissza szeretné kapni.

És olyan helyre kitenni plakátot, ahol megengedik és forgalmas, sok ember jár arra. Pl. piac, kultúrház, városháza, közért stb. Kérjétek meg az illetékest, hogy engedélyezzen plakátot kirakni. Azért nem olyan nagy város Rákóczifalva, hogy lehetetlen legyen, még akkor sem, ha nincs benne chip vagy nem tetkós!

Gondolj bele, ha ilyen ápolt és gyermekszerető, barátságos, lehet valaki nagyon hazavárja, lehet gyerekek sírnak érte! Te mit szólnál hozzá, ha a Te kutyád veszne el és a megtaláló csak ennyit tesz a gazdi kereséséért, mint a barátnőd? Mikor kutyát talál az ember és meg akarja tartani, először is ezen kéne elgondolkozni. Ez nem bántás, mert tudom, hogy a legtöbb embernek nincs mentési tapasztalata és nem tudják, hogyan kell gazdit keresni, csak segíteni szeretnék. Legalább két hét intenzív keresés kell!

És érdemes lenne szólni nekik is:

[link]

valamint bejelenteni ide:

[link]

Ők profik, országos háttérrel tudják a gazdit keresni!

2010. júl. 29. 10:41
 9/12 A kérdező kommentje:
A barátnőmet mindenki ismeri, mivel vizslákkal foglalkozik. Mindenhová kitették és szóban is szóltak csomó embernek. Ideje is lesz a gazdinak megtudni hol veheti át a kutyát, mivel nem most visszük el. Nincs chipje, sem tetkója, csak egy csomó bolhája. Amúgy napok óta szabadon lehet, mivel nagyon éhes volt. Amúgy Rákoczifalva elég kicsi, kb 10 perc alatt tudnak mindenről. Szóval ha a gazdija tényleg szeretné visszaszerezni, könnyedén megtalálja. Az biztos ha nem lesz meg a gazdija, akkor megkapom és én viszont tetetek bele chipet .
2010. júl. 29. 11:15
 10/12 anonim ***** válasza:
És mi van, ha a szomszéd faluból szökött el? Simán elmehet egy kutya akár több tíz kilométert is... Sajnos tapasztalat.
2010. júl. 29. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!