Én elkapom, a kutya meg visszafertőződik?
A kutyám férges lett. Negyed évente féregtelenítek természetesen, de mostanában észre vettem, amikor össze szedtem a kakiját, hogy valami sok pötty van benne, aztán nem sokra rá meg is jelentek a férgek is. Hasmenése volt, azt egy új tápnak tudtam be, emiatt húzta a fenekét, többször a szőnyegen. Azt hittem csak amiatt van. Már megkapta a féreghajtót, távoznak is a férgek, de ki tudja, mióta volt benne már...
Igaz az, hogy naponta több ezer pete szóródhatott szét a lakásban???? A szőnyeg elég nagy, nem tudom kimosni... Bármire rákerülhetett, 40 fokon mosok szóval a ruháimon is rajt lehetnek, a szőnyegeken... Tuti elkapom? A kutya meg újra és újra belélegezheti vagy felnyalhatja ezentúl a férgeket...
Mégis hogy legyen ennek majd vége? :(
A kutya tőled nem fogja elkapni. A féreghajtást 2 hetente meg kell ismételni egészen addig amíg már nem ürülnek férgek.
Ha uborkamagképű féregről van szó (az okoz viszketés rízsszerű darabokat a bélsárban) akkor petétől te nem leszel férges. Viszont ha a kutya bolhás vagy atkás, akkor igen! Szóval mindenképp kapjon azok ellen is kezelést. Erdemes lehet belsárvizsgalattal kimutatni, hogy pontosan milyen féregről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!