Mi a véleményetek a fajtamentésről?
Az első válaszoló kicsit benézte a dolgot.
A fajtamentések ugyan úgy menhelyek. Sokszor a menhelyek keresik is őket nem-e veszik át a befogott kutyát.
Fajtamentésnél vannak nagyon rossz de nagyon jó állapotú kutyák is.
Ha tőlük fogadsz örökbe ugyan az mint a menhely csak nekik többnyire nincs telephelyük.
Bizonyos fajtáknál muszáj a fajtamentés mert pl. a csivavákat télen egy menhelyen nem igazán tudnak elhelyezni főleg ha nagyon beteg.
Ha szívügyed egy fajta és fel vagy készülve mindenre, ami egy mentett kutyával jár, akkor szerintem még így is ezerszer jobb, mintha szaporítókat támogatnál.
Nekem gyerekkorom óta van egy beagle kutyusom, a szüleimtől kaptam és sajnos szaporítóktól van. Allergiás és más egészségügyi gondja is van, ezt is a rossz "tenyésztése" számlájára írja a doki. Viszont nagyon megszerettem a fajtát, ezért nekem is célom, hogy költözés után a mostani mellé örökbefogadok egyet a fajtamentőktől. Nagyon tiszteletre méltó a munkájuk. De csak akkor menj bele ilyesmibe, ha tudod, hogy egy mentett kutyus nem olyan, mint amit te nevelsz a kezdetektől, hiszen valószínűleg túl van egy rakás traumán. Lebeszélni viszont nem akarlak róla, hiszen új esélyt adnál a kutyusnak :).
Köszönöm szépen a válaszokat, az elsőt én sem igazán értem, mert én nem így tudtam a dolgokról...
A második válaszolónak pedig nagyon köszönöm a választ!
#6 8
Köszönöm (azok nagyon okosak és cukik :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!