Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » BARF-nál napi 2-szeri etetés...

BARF-nál napi 2-szeri etetés is jó?

Figyelt kérdés
Mert én a napi 1-et olvastam,de mondjuk ha másfél kg-ot kap a kutya akkor jobb 2 részre elosztani nem?
2020. máj. 7. 21:51
 1/5 anonim ***** válasza:
0%

En reggel este etetek barffal. Amstaff (2 eves) csak osszesen 400 gramm hal plusz kb 600 g marhacsont plusz 400 g zoldseg. Ezt osztom kettobe. Meg fejlodesben van az izomzata. Sulythuz,sokat fut velem ,birkozik. Szoval atlagosnal aktivabb eletet el.

A 1,5 kg szerintem tul sok lesz a cane corsodnak. Ha santit,vedd le drasztikusan a husadagot. Nekunk a hus/halbol napi 700 g-ot mondott a tenyeszto.

2020. máj. 7. 22:37
 2/5 anonim ***** válasza:

A napi 2 etetés jobb, főleg ha nagytestű és/vagy hordós mellkasú és/vagy nagyon kistestű kutyád van. Egy átlag közepes kutyusnak lehet egyben is adni.

Az adag a kutya testsúlyának 2-4%-a, 3-mal érdemes kezdeni átlagban, aztán egy hónap után meglátod(ne egy hét után emeld az adagot, mert hozzá kell szoknia a kutyának, ezért eleinte fogyni szoktak nagyon, aztán kezdenek el szépen izmosodni, megerősödni, ha tápról vagy főtt kosztról váltasz).

Nekem a mentett kutyáim közül a két kistestű 4%-ot kajál, ők aktívak nagyon, a közepes idős és a nagytestű, de nyugodt típus 2%-ot. Mindegyiknél 3-mal kezdtem. Az adagon belüli arányok szintén egyedfüggők, nekem az idősnek csak nagyon minimális csontot adhatok, mert nem emészti jól, 15%-tól már szorulása van, a kisebbek meg többet, mert ők(talán a sok futkosástól) hasmenésesebbek.

Zöldfélét is adj neki, nálunk a spenót a favorit.

2020. máj. 7. 23:31
 3/5 anonim ***** válasza:
Teljesen jó a napi 2 is. A barf nem egy szentírás, csak egy iránymutatás (jó, azért vannak fontos szabályok :D) , mindenki a kutyája igényei szerint alakítja.
2020. máj. 8. 12:56
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem cane corsom van hanem kaukázusi kb 50 kg,és 3%-al kezdtem én is.Nálam kb 50 % a színhús, a csontos 30 %, a belsőség meg 10 %,még mellé esetenként zöldség szintén 10%-al számolva.
2020. máj. 8. 17:26
 5/5 A kérdező kommentje:
Húst megszoktátok mosni mielőtt adjátok vagy felesleges? Illetve csontos húsnak csirkén kívül mit lehetne adni,ha majd a csirkét el akarom hagyni?
2020. máj. 8. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!