Mit tegyek a kan kutyámmal?
Ez azért is nehezebb mert a yorki kicsi és már kompenzáció miatt is túl agresszív
Az én bichonom 1 éves kora után kezdett agresszív lenni a fiatalabb kanokkal. Morgott, lenyomta őket a földre aztán örjöngött felettük. Nem tudom hogy nevelted eddig de nálam a teljes kontroll vált be, amikor minden mozdulatára reakciót kapott tőlem. Szidás vagy dícséret. Plusz előre szólni ha látod, hogy dominálni akar.
Pl látom ahogy tartja a fejét, ahogy néz, hogy nem tetszik neki a másik és menne oda kakaskodni. Már akkor szólok neki és elterelem másmerre, vagy behívom.
Ha észreveszi, de elfordítja róla a tekintetét jutalom. Ha közelebb megy hozzá, de elkanyadodik: jutalom.
Ha elkezd rá morogni nagy leszidás és elküldés, vagy ha már lenyomta akkor én nyomom le a sajátom.
Plusz elég sok dologra kell még megfelelően reagálnod, jól kell ismerned a kutyád testbeszédét.
A másik gazdának is figyelnie kell, mert ha pl egy olyan kutyával futtok össze aki pofátlanul a tiéd szájába mászik, csipkedi és idegesíti, akkor neked jóval nehezebb dolgod lesz azzal, hogy közömbössé tedd a kutyád - hiszen csak "védi" a tekintélyét-
Hosszú folyamat, gyakran új kutyáknál újra kell kezdeni, és kell a másik gazda együttműködése is de megoldható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!