Kollagén vagy zöldkagyló? És mi a különbség a kollagén és a zselatin között?
Most akkor mi van? A zselatin vagy a kollagén hidrolizátum a nyerő?
Bár a zselatin legegészségesebb forrása a házilag készült csontleves (mivel ásványi anyagokat is tartalmaz), a por alakú verziók, kényelmes módszert kínálnak arra, hogy ne kelljen minden nap levest főznöd.
A két por között a különbség a feldolgozási módszer!
A hidrolizált kollagén nem egészen ugyanaz, mint a zselatin. A hidrolizált forma eléréséhez a kollagént sokkal intenzívebben dolgozzák fel, amelynek hatására lényegében a fehérjék még kisebb részekre bomlanak le. Mindkettő ugyanazokból az aminosavakból áll, csak kémiai tulajdonságaik különböznek.
A kollagén előnyei legfőképpen az aminosavaknak köszönhetők. Az ember emésztőrendszere ugyanazon aminosavakká képes lebontani a zselatint is, és a hidrolizált kollagént is, így hát az egészségre gyakorolt hatásukat tekintve szinte mindegy, hogy melyik formáját fogyasztjuk. Ugyanakkor néhányan azt tapasztalhatják, hogy a hidrolizált formát könnyebben emésztik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!